Με αυτό το φρούτο μπορείτε να καταπολεμήσετε εύκολα την αϋπνία - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023

Με αυτό το φρούτο μπορείτε να καταπολεμήσετε εύκολα την αϋπνία

 Τι έδειξαν μελέτες
 
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συχνά οι άνθρωποι είναι η αϋπνία και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε διαταράσσει όλη την καθημερινότητά τους.

Συγκεκριμένα... 

 
ένας στους τέσσερις ενήλικες πάσχουν από αϋπνία ενώ ένας στους πέντε δεν καταφέρνει να κοιμηθεί για περισσότερες από 5 ώρες κάθε βράδυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε, αυτό οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης η οποία προκαλεί ηρεμία και μας κάνει να νυυστάζουμε.

Σύμφωνα ωστόσο με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, στη Νέα Υόρκη, υπάρχουν διάφορες τροφές και συγκεκριμένα ένα φρούτο που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Κατά τη διάρκεια της μελέτης οι ερευνητές έδωσαν σε εθελοντές είτε ένα ποτήρι χυμό κερασιών χωρίς προσθήκη ζάχαρης είτε άλλους χυμούς.

Τελικά διαπίστωσαν ότι ο χυμός των κερασιών αύξανε –κατά μέσο όρο– την διάρκεια του ύπνου κατά 17 λεπτά, ενώ άλλοι εθελοντές κοιμήθηκαν αρκετές ώρες παραπάνω. Η ευεργετική επίδραση του χυμού κερασιών πιθανώς οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε μελατονίνη, δηλαδή την ορμόνη που ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου-αγρυπνίας στον άνθρωπο και στα άλλα θηλαστικά. 
 
baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->