Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο» καταγγέλει ο Πρόεδρος των Πομάκων - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τρίτη 13 Ιουνίου 2023

Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο» καταγγέλει ο Πρόεδρος των ΠομάκωνΣτο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 μίλησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Αχμέτ Ιμάμ αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τις παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο.

Ο... 

 
κ. Ιμάμ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε: «πάντοτε υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο σε πολιτικό επίπεδο». Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν υπήρξαν παρεμβάσεις στις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόνισε πως υπήρξαν «25 χιλιόμετρα, αυτοκίνητα από την Καστάνη μέχρι τα ελληνικά σύνορα, για να μπουν, να έρθουν εδώ να ψηφίσουν και οι περισσότεροι ήταν στον νομό Ροδόπης».

«Να ψηφίσουν στην Ελλάδα. Έρχονται κατευθυνόμενοι, αλλάζουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας εδώ και σηκώνονται την ίδια μέρα και φεύγουν. Αυτά που λένε, ότι ειδοποίησε η ΕΥΠ, δεν ειδοποιούν και δεν ενημερώνουν κάτω την Αθήνα» προσέθεσε ο κ. Ιμάμ.

«Το τουρκικό προξενείο δουλεύει εδώ και τέσσερις και πέντε μήνες. Στο Ραμαζάνι, που είχε το βραδινό ιφτάρ, ο πρόξενος ήταν κάθε βράδυ και σε ένα χωριό μαζί με το σκυλολόι του και καλούσαν ανθρώπους που στήριζε το προξενείο. Παραδείγματος χάρη, περιστατικό που ήμουνα παρών, σε ένα χωριό της Ροδόπης δεν ήταν καλεσμένος ο Αχμέτ Ιλχάν και δημιουργήθηκε και πρόβλημα και τον απέβαλαν από τη συγκέντρωση που ήταν» υποστήριξε ο κ. Ιμάμ.

«Η άποψη του προξενείου είναι να ψηφιστούν φιλικά προσκείμενοι προς την Τουρκία και ει δυνατόν, τέσσερις με πέντε βουλευτές. Φανταστείτε μια ελληνική Βουλή και μια κυβέρνηση ελληνική με 152, 153 βουλευτές πλειοψηφία και οι πέντε να είναι μουσουλμάνοι» συμπλήρωσε ο πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το προξενείο δεν έλεγε καθαρά τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών, ωστόσο πρόσθεσε πως «η παρουσία στις εκδηλώσεις μαζί με τους υποψηφίους που στηρίζει και αποκλείοντας τους υπόλοιπους υποδηλώνει αυτό το πράγμα». «Έτσι, με τρόπο, με πολιτική τα καταφέρνει και κυριαρχεί στην πολιτική ζωή. Το λέω δημόσια και δυνατά για να ακούσει ο ελληνικός λαός, να γνωρίζει τι γίνεται εδώ» ξεκαθάρισε ο κ. Ιμάμ.

Επιπλέον, ο κ. Ιμάμ έκανε λόγο για «ανταλλάγματα», αναφέροντας «δεν υπάρχει χωριό μουσουλμανικό που να μην έχει δασκάλους διορισμένους από την Τουρκία και ιερείς, δηλαδή ιμάμηδες, μουεζίνηδες, ιεροκήρυκες που να μην είναι διορισμένοι από το προξενείο Κομοτηνής».

«Υπάρχουν οι δάσκαλοι και οι ιερείς που είναι φερέφωνά τους και αυτοί πηγαίνουν και δίνουν γραμμή ποιος να ψηφιστεί» συμπλήρωσε.

Ο κ. Ιμάμ, ανέφερε ακόμα ότι υπήρχε «η διακομματική κάποτε, που λειτουργούσε και έλεγε ότι οι μουσουλμάνοι, στο νομό Ξάνθης για παράδειγμα, δεν θα είναι τέσσερις προς έναν, αλλά τρεις με δύο για να μην μπορεί να εκλεγεί μουσουλμάνος βουλευτής. Δεν είχαν βέβαια καταλάβει ότι η ηγεσία του προξενείου ανακατεύεται και μπορεί να ανατρέψει πολλά αποτελέσματα. Καταρχήν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν το τήρησε αυτό, τα άλλα κόμματα το τήρησαν μέχρι ένα σημείο, την απόφαση της διακομματικής να είναι 3 προς 2. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το τήρησε αυτό και ψηφίζονται του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει υποψήφιο που ο κόσμος να πάει να τον ψηφίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->