ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Τεράστια τα προβλήματα στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης" - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΑΠ. ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: "Τεράστια τα προβλήματα στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Την έντονη ανησυχία του για τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στις επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος, η συνεχιζόμενη απεργία στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, εκφράζει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Ο κ. Βεσυρόπουλος, επισημαίνει, πως είναι επιτακτική η ανάγκη, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στο λιμάνι και να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του, τονίζοντας χαρακτηριστικά, πως «προκαλεί αίσθηση η απραξία, η αδιαφορία και η παθητική θέση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα». Όπως υποστηρίζει, στην ερώτηση του ο κ. Βεσυρόπουλος, η κυβέρνηση, οφείλει να βάλει τέλος στην συνεχιζόμενη απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του ΟΛΘ Α.Ε., η αξία του οποίου απομειώνεται, και να αντιληφθεί, ότι οι συνέπειες στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από τις κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, εδώ και μήνες, θα περάσουν στην πραγματική οικονομία, αφού ήδη οι εξαγωγικές επιχειρήσεις αρχίζουν να καταγράφουν ζημιές. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης: ΘΕΜΑ: «Τεράστια τα προβλήματα στην οικονομία και στις επιχειρήσεις από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης» Κύριοι Υπουργοί, Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, έχουν βαριές και παράπλευρες απώλειες. Οι επιχειρήσεις της Βορείου Ελλάδος και ιδιαίτερα οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, πληρώνουν βαρύ κόστος από τις κυλιόμενες απεργίες των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, που ξεκίνησαν από τον Μάρτιο και συνεχίζονται. Προκαλεί αίσθηση η απραξία, η αδιαφορία και η παθητική θέση που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση απέναντι στο πρόβλημα. Είναι δεδομένο ότι:
-->