Αυτά είπε ο Λ.Τσαβδαρίδης στην βουλή - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αυτά είπε ο Λ.Τσαβδαρίδης στην βουλή

 
«Οι επιτυχίες της κυβέρνησης στην Οικονομία να αποτυπωθούν άμεσα στην καθημερινότητα των πολιτών», ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης στην ομιλία του για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
 
Άσκησε έντονη κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον για πολυγλωσσία και μικροκομματικές σκοπιμότητες
 
 
 
Την επιτακτική ανάγκη να αποτυπωθούν γρήγορα στην καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών οι επιτυχίες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης, στη ομιλία του επί της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.
 
Ο Βουλευτής Ημαθίας, υπογράμμισε ότι οι τεράστιες θυσίες των πολιτών στα χρόνια της κρίσης δεν πήγαν χαμένες, τονίζοντας παράλληλα ότι ήδη προχωράει σε σειρά φοροελαφρύνσεων, μισθολογικών αποκαταστάσεων, μείωση της ανεργίας και αύξηση των επενδύσεων και της ανταγωνιστικότητας.
 
Ασκώντας σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολυγλωσσία του και την απουσία συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της χώρας, ο κ. Τσαβδαρίδης σημείωσε ότι η χώρα δεν αντέχει ούτε τους πειραματισμούς της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ούτε το χάιδεμα των αυτιών και το «ναι σε όλα προς όλους», αλλά προσδοκά και απαιτεί αλήθειες, πολιτική συνεννόηση και συναίνεση και ρηξικέλευθες τομές σε όλα τα επίπεδα.
 
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσαβδαρίδη στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
 
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, άκουσα με προσοχή τα επιχειρήματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όλες τις προηγούμενες ημέρες, για την απόφαση της Κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή των Ελλήνων, την οποία μάλιστα χαρακτήρισαν με ποδοσφαιρικούς όρους ως «αυτογκόλ».
Θεώρησα, λοιπόν, σωστό να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου, επίσης, με μία φράση από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, ευελπιστώντας ότι θα τύχει μεγαλύτερης κατανόησης από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως έδειξαν, γοητεύονται από την ορολογία του δημοφιλούς αυτού αθλήματος.
Ο φημισμένος προπονητής της Λίβερπουλ Μπιλ Σάνκλι έλεγε «Αν είσαι στη μικρή περιοχή και δεν ξέρεις τι να κάνεις την μπάλα, βάλ' τη στα δίχτυα και θα συζητήσουμε μετά τις εναλλακτικές δυνατότητες που έχεις».
Αυτή ακριβώς η σύγχυση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει την πολιτική σας σκέψη και δυστυχώς και την πολιτική σας πρακτική: να ψάχνετε εναγωνίως εναλλακτικούς τρόπους, για να εμποδίσετε την προοπτική της χώρας να βάλει το καθοριστικό «γκολ» της εξόδου από τα μνημόνια και την κρίση, ακόμη και τώρα που είμαστε στην «μικρή περιοχή», εγγύτερα από ποτέ για να το κατορθώσουμε και να το πετύχουμε. Και θα έπρεπε όλοι μαζί, περισσότερο ενωμένοι από κάθε άλλη φορά, να πολεμήσουμε για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Γιατί προφανώς ο στόχος σας δεν υπήρξε ποτέ να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, θυσίες που με άοκνη προσπάθεια και με βαρύ πολιτικό κόστος η Κυβέρνηση κατορθώνει να μετουσιώσει σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τους πολίτες της χώρας.
Στόχος σας είναι απλά το κομματικό σας συμφέρον, το πώς θα γίνετε με το «στανιό» Κυβέρνηση, όχι για το καλό της χώρας και των πολιτών της, αλλά για το δικό σας καλό.
 Στο καθημερινό σας λεξιλόγιο το μονότονο «όχι σε όλα», αναφορικά με τις μεγάλες μάχες που δίνει η Κυβέρνηση στο εσωτερικό και εξωτερικό, εναλλάσσεται με το άκριτο «ναι σε όλα και σε όλους», προκειμένου να μην κακοκαρδίσετε κανέναν από τους δυνητικούς ψηφοφόρους σας.
Αυτό το κάνετε ενσυνείδητα. Χαϊδεύετε αφτιά προς άγραν ψήφων. Μηδενίζετε και ισοπεδώνετε κάθε ουσιαστική προσπάθεια, πρωτοβουλία ή επιτυχία της Κυβέρνησης. Μεταλλάσσετε τις απόψεις και τις θέσεις σας κάθε λεπτό ώρα που περνάει. Δεν υπάρχει τρανότερο παράδειγμα και μνημείο ασυνεπούς επιχειρηματολογίας από αυτή που συνεχώς εκφράζεται για το ζήτημα του χρέους.
Από τη μία ο Αρχηγός σας στη ΔΕΘ υποσχέθηκε ακύρωση του μνημονίου από το πρώτο βράδυ της νίκης και από την άλλη ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ότι δεν θα γίνει σε μία ημέρα η καταγγελία του μνημονίου, γιατί αυτό προϋποθέτει συμμαχίες και δημιουργία συσχετισμών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε ότι δεν είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ η μονομερής διαγραφή του χρέους. Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε ότι αντί για κούρεμα, μπορεί να υπάρξει απόσυρση του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
 Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε μία επιμήκυνση του χρέους ογδόντα-ενενήντα χρόνων που μπορεί να είναι το ίδιο με ένα κούρεμα. Ο δε κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι το υπέρογκο δημόσιο χρέος δεν αντιμετωπίζεται με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής του.
Ο κ. Δρίτσας, τέλος, δήλωσε ότι η επιμήκυνση δεν είναι διαγραφή, αλλά πολιτική επιτήρηση, και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προσχωρήσει στη λογική της επιμήκυνσης.
Πραγματικά, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με αυτό το «αλαλούμ» θέσεων και προτάσεων φιλοδοξείτε να κυβερνήσετε και να βγάλετε τον τόπο από την κρίση;
Με αυτή την τρικυμία εν κρανίω ζητάτε από τους πολίτες να σας εμπιστευθούν;
Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τον τόπο η Κυβέρνηση δεν ακολούθησε αυτές τις πρακτικές. Ο Πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς υλοποίησε δύο κομβικές δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στους Έλληνες πολίτες στις προηγούμενες εκλογές: Να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ -που θυμηθείτε ότι εκείνη την περίοδο ήταν εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί- και να βγάλει το ταχύτερο δυνατό τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια.
Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι σε μόλις δύο χρόνια θα εξαφανίζαμε τα πρωτογενή ελλείμματα και θα πετυχαίναμε πρωτογενή πλεονάσματα. Το καταφέραμε. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι σε μόλις δύο χρόνια θα σταθεροποιούσαμε το τραπεζικό σύστημα, θα ενισχύαμε την ανταγωνιστικότητα, θα ανατρέπαμε την ύφεση, θα αποκλιμακώναμε την ανεργία, θα βγαίναμε στις αγορές. Το καταφέραμε. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι θα ενισχύαμε την κοινωνική συνοχή, θα καλύπταμε τους ανασφάλιστους, θα περιορίζαμε τη λαθρομετανάστευση, θα αντιμετωπίζαμε την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία, θα ενισχύαμε την αξιοπιστία της χώρας. Το καταφέραμε. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι θα βγούμε από το Μνημόνιο. Το καταφέρνουμε και αυτό βήμα-βήμα, όχι χωρίς τεράστιο κόπο, όχι χωρίς τεράστιες θυσίες από τους πολίτες, όχι χωρίς λάθη, αλλά επιτυγχάνουμε τους στόχους.
Τώρα που μπορούμε να σταθούμε αξιοπρεπώς στα πόδια μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι συγκεκριμένες επιτυχίες είναι απαραίτητο να περάσουν και στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι εκ των πραγμάτων διαθέτουν λιγοστές πλέον αντοχές.
Βάζοντας, ως εκ τούτου, τάξη στα οικονομικά της χώρας, μπορούμε πλέον να μιλάμε για φοροελαφρύνσεις σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που ήδη θα αποτυπωθούν στον επόμενο προϋπολογισμό. Μπορούμε να μιλάμε για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο. Μπορούμε να μιλάμε για αύξηση των δόσεων για τα χρέη προς το δημόσιο, με παράλληλη μείωση των προστίμων για όσους κάνουν ρύθμιση. Μπορούμε να μιλάμε για γενναίες ρυθμίσεις των «κόκκινων» δανείων. Μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή και αξιοκρατική μισθολογική αποκατάσταση σε μία σειρά επαγγελματικών ομάδων που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, όπως οι γιατροί, οι αστυνομικοί και οι στρατιωτικοί. Μπορούμε να μιλάμε για σταδιακή μείωση της ανεργίας και για αλματώδη αύξηση των επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας.
Επειδή, όμως, η Κυβέρνηση δεν ονειροβατεί, αλλά πατάει στέρεα στο δρόμο της ευθύνης, γνωρίζει καλά ότι αυτές οι επιτυχίες εύκολα μπορούν να ακυρωθούν στο μέλλον, αν ο εφησυχασμός υπερνικήσει την αυστηρή προσήλωση στο στόχο. Για το λόγο αυτό δεν θα αφήσουμε τις προσπάθειές μας να γίνουν βορά στο λαϊκισμό. Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανένα να χύσει την καρδάρα με το γάλα το οποίο στάλα-στάλα μαζέψαμε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πριν από λίγες μέρες, αμήχανος μπροστά στην πολιτική πρωτοβουλία της ψήφου εμπιστοσύνης, ότι την πραγματική ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός.
Κύριε Τσίπρα, ο λαός, τον οποίο επικαλείστε μόνο όταν σας βολεύει, πέραν του γεγονότος ότι μόλις πριν δυόμισι χρόνια σας έδωσε την εντολή να ασκείτε αντιπολίτευση και όχι να κυβερνάτε, ακόμη και τώρα σε κάθε δημοσκόπηση ζητά αποφυγή των εκλογών, πολιτική συνεννόηση και συναίνεση, εθνική ομοψυχία. Ζητάει αλήθειες, ζητάει νομιμότητα, ζητάει ρηξικέλευθες τομές παντού.
Πάρτε το χαμπάρι, κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το μέλλον της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Παιγνίδια και πειράματα δεν χωρούν. Για το λόγο αυτό, με αίσθημα ευθύνης δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, με τη βεβαιότητα ότι η ψήφος μου αυτή έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με τη βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->