Δήμος Βέροιας. Πρόστιμο για την Αφίσορύπανση - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δήμος Βέροιας. Πρόστιμο για την Αφίσορύπανση


Σύμϕωνα με το θεσμικό πλαίσιο που αϕορά την υπαίθρια διαϕήμιση, θα θέλαμε να σας υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση τοποθέτησης/διάθεσης παράνομων διαϕημίσεων (αϕίσες, αεροπανό, σταντ, πινακίδες, πλαίσια, ϕυλλάδια, ϕέιγ-βολάν κ.α.) σε κοινόχρηστους, δημοτικούς ή κοινοτικούς χώρους που δεν έχουν καθοριστεί για το σκοπό αυτό από το Δήμο ή σε περίπτωση που δεν αναγράϕονται επί του πλαισίου της διαϕήμισης, τα αναϕερόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 4 στοιχεία (π.χ. όταν επί του πλαισίου δεν αναγράϕεται ο αριθμός της άδειας τοποθέτησής του κατά το άρθρο 5, παρ.1), αυτά θεωρούνται ρύποι και απομακρύνονται άμεσα, με ευθύνη της υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου μας, χωρίς να απαιτείται η έκδοση της σχετικής απόϕασης της παρ.1 του α9 Ν.2946/2001, επιβάλλοντας το ανάλογο διοικητικό πρόστιμο και καταλογίζοντας επιπροσθέτως, οποιαδήποτε σχετική δαπάνη στους διαϕημιζόμενους ή και στους διαϕημιστές .

Θεωρώντας αυτονόητη υποχρέωση όλων μας την προστασία του περιβάλλοντος, η τοποθέτηση των διαϕημίσεων θα πρέπει να γίνεται σε χώρους που έχει ορίσει με απόϕασή του ο Δ. Βέροιας ή σε ιδιωτικούς χώρους μετά από προηγούμενη άδεια του ιδιοκτήτη(όχι δηλαδή σε κλειστά καταστήματα), ενώ η απόθεση των διαϕημιστικών ϕυλλαδίων γίνεται εντός των ιδιόκτητων χώρων (πολυκατοικίες, καταστήματα), πάντα μετά την έκδοση της σχετικής αδείας όπως ορίζεται από την κείμενη νομοθεσία.   

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροϕορία.

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ,  ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ    & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 

 

       ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->