Δεν θα πάρουν επιδότηση όσοι αγρότες χρωστάνε - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Δεν θα πάρουν επιδότηση όσοι αγρότες χρωστάνε

Σε συμψηφισμό χρεών προς τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και κοινοτικών επιδοτήσεων για περισσότερους από 50.000 γεωργούς αναμένεται να προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, μέχρι το τέλος του έτους ο συμψηφισμός αυτών θα φέρει τουλάχιστον 80 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΟΓΑ. Το ποσό αυτό αποτελεί περίπου το 50% των ληξιπροθέσμων οφειλών των προαναφερθέντων 50.000 γεωργών, οι οποίες ανέρχονται συνολικά γύρω στα 150 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα συμψηφιστεί τον επόμενο χρόνο, εάν οι γεωργοί αυτοί δεν εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι εν λόγω ασφαλισμένοι του ΟΓΑ την τελευταία 10ετία είχαν εισπράξει σημαντικές αγροτικές επιδοτήσεις μέσω του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ). Εκτιμάται πως μόνο το 2013, έβαλαν στην τσέπη 1,3 δισ. ευρώ. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 65% των συνολικών γεωργικών επιδοτήσεων το 2013.

Σημειώνεται πως κάθε γεωργός που είναι ασφαλισμένος στον ΟΓΑ, είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει κάθε μήνα περίπου 60 ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές για τον κλάδο σύνταξης (35 ευρώ) και τον κλάδο υγείας του (25 ευρώ). Συνεπώς η ασφαλιστική επιβάρυνση του ανέρχεται σε 500 ευρώ περίπου κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->