Η ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το… blanco – Η γραμματέας που έγινε πλούσια διορθώνοντας λάθη - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Η ιστορία της γυναίκας που ανακάλυψε το… blanco – Η γραμματέας που έγινε πλούσια διορθώνοντας λάθη
Το 1979 η εταιρία της εξαγοράστηκε από τη Gilette για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια

Άλλοι το λένε τύχη, άλλοι το λένε κάρμα, άλλοι υποστηρίζουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ιστορία...  


 

της Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ, είναι ένα παράδειγμα, πως η ζωή μπορεί να σου φερθεί πολύ καλά, αν προσπαθήσεις και εσύ.

Η Μπέτι, γραμματέας στο επάγγελμα, ήξερε καλύτερα από όλους πως ένα λάθος κατά τη δακτυλογράφηση, ήταν ικανή να κοστίσει σε χρόνο, αφού πετιόταν όλο το γραπτό. Μπορούσαν να σβήσουν με γόμα το λάθος, αλλά σε επίσημα έγγραφα, το αποτέλεσμα ήταν αντιαισθητικό, και έτσι με το παραμικρό λάθος, το κείμενο ξαναγράφονταν από την αρχή.

Η Μπέτι δούλευε γραμματέας σε τράπεζα και αυτή όπως και οι υπόλοιπες κοπέλες που δούλευαν στην ίδια θέση συζητούσαν το μόνιμο βραχνά που είχαν, και τα παράπονα που άκουγαν από τους διευθυντές, για το χρόνο που χάνονταν όταν γίνονταν λάθη κατά τη δακτυλογράφηση.

Η Μπέτι την περίοδο των Χριστουγέννων έμεινε να βοηθήσει στο στολισμό της τράπεζας και παρατήρησε πως ο στυλίστας διόρθωνε τα λάθη του, με άσπρο χρώμα.

Τότε της μπήκε η ιδέα να κάνει το ίδιο στο χαρτί. Και το πείραμα πέτυχε. Στην αρχή δεν το αποκάλυψε πουθενά, αλλά γρήγορα το νέο διαδόθηκε ανάμεσα στις κοπέλες και η ίδια άρχισε να πουλάει το ” μαγικό” χρώμα σε μπουκαλάκια βγάζοντας ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Όταν απολύθηκε από την τράπεζα για ένα λάθος που έκανε, μετέτρεψε τη μικρή επιχείρηση σε εταιρεία με υπαλλήλους, βγάζοντας το προιόν της στο εμπόριο, σημειώνοντας τεράστια επιτυχά.

Πολύ γρήγορα έγινε πολυεθνική, και η ίδια είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό, στη τράπεζα που την είχε διώξει να γεμίζει με πολλά δολάρια.

Την πρώτη χρονιά πούλησε 65.000 μπουκαλάκια, ενώ μετά από 5 χρόνια είχε βγάλει 1,5 εκατ. δολάρια κέρδος.

Το 1979 η εταιρία εξαγοράστηκε από τη Gilette για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα χρόνο αργότερα η εφευρετική γραμματέας Μπέτι Γκράχαμ Νέσμιθ πέθανε, αλλά άφησε μια σημαντική κληρονομιά: Το μπλάνκο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->