Ξεκίνησαν σήμερα οι Αιτήσεις, έως και την Τετάρτη 12 Ιουλίου, για συμμετοχή στο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα Διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας, έτους 2023 - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023

Ξεκίνησαν σήμερα οι Αιτήσεις, έως και την Τετάρτη 12 Ιουλίου, για συμμετοχή στο Κατασκηνωτικό πρόγραμμα Διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας, έτους 2023


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την αριθμ. 112/07-06-2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου [ΑΔΑ: 6ΛΚΣΩΨΠ-ΝΔΧ], ο Δήμος Αλεξάνδρειας υλοποιεί κατασκηνωτικό πρόγραμμα διακοπών για παιδιά ΑΜΕΑ για το έτος 2023Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα για τα παιδιά ΑΜΕΑ, θα υλοποιηθεί κατά τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο 2023, για χρονικό διάστημα έως δεκαπέντε (15) ημερών. Το ακριβές χρονικό διάστημα φιλοξενίας των παιδιών στην κατασκήνωση θα καθορισθεί σε συνεργασία με την κατασκήνωση.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν για όσους πληρούν τα κάτωθι προβλεπόμενα κριτήρια.

Κάθε ενδιαφερόμενος, δημότης ή και κάτοικος του Δήμου μας, θα πρέπει να καταθέσει αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

α) Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ) του ποσοστού αναπηρίας του παιδιού (σε περίπτωση που έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕΠΑ ο γονέας θα υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση που θα αναφέρει την ημερομηνία που θα περάσει το τέκνο του εκ νέου από την αρμόδια επιτροπή, συνοδευόμενη από τη γνωμάτευση που έχει λήξει).

β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

γ) Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φορολογικού έτους 2021 των γονέων, όπου το εισόδημα δεν θα ξεπερνά το ποσό των 22.000,00 ευρώ (συνολικό δηλωθέν εισόδημα, το οποίο θα φαίνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2021 και στην στήλη Γ2 ΕΚΚ. ΕΙΔ. ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του υπόχρεου και της συζύγου).

δ) Δήλωση εάν απαιτείται συνοδός.

ε) Αποδεικτικό κατοικίας (δηλ. φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΗ ή ΟΤΕ ή ΔΕΥΑΑΛ ή μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στο όνομα του κηδεμόνα του παιδιού).

Οι γονείς των παιδιών που δεν πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, αλλά επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα ΑΜΕΑ του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα μπορούν να συμμετέχουν καταβάλλοντας το συνολικό ποσό της φιλοξενίας που θα ισχύει και για το Δήμο.

Επίσης σε περίπτωση που οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα είναι περισσότερες από τον προβλεπόμενο αριθμό παιδιών όπως αυτά αναφέρονται στον ενδεικτικό προϋπολογισμό, τότε θα ισχύουν τα παρακάτω:

1) Παιδιά που δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα το προηγούμενο έτος (2022) θα προηγούνται έναντι αυτών που συμμετείχαν και

2] Αν το δηλωθέν ποσό, των ενδιαφερόμενων αιτούντων, το οποίο θα φαίνεται στο εκκαθαριστικό σημείωμα έτους 2021 και στην στήλη Γ2 ΕΚΚ. ΕΙΔ. ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ του υπόχρεου και της συζύγου, είναι ίδιο, τότε θα γίνεται κλήρωση από τα μέλη της επιτροπής, μεταξύ των εν λόγω αιτούντων – γονέων με την παρουσία τους.

Η κατάθεση των δικαιολογητικών όπως αναφέρονται ανωτέρω, θα γίνεται στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού στην Αλεξάνδρεια, στην Δ/νση Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού από την 07η ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 έως και την 12η ΙΟΥΛΙΟΥ 2023.

(Αρμόδιοι υπάλληλοι για επικοινωνία οι κ.κ. Ιωαννίδου Μερόπη, Γεωργαντάκη Άννα, Μπεσιροπούλου Γιαννούλα, τηλ. 23330 26743, – 53071 & 53072).

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ
α.α


ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Αντιδήμαρχος Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας & Πολιτισμού
Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Προστασίας της Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->