ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

ΣΤΕΛΛΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΥ

Η κα Αραμπατζή Υποψήφια Βουλευτής με την ΝΔ είχε χθες δύο πολύ σημαντικές επισκέψεις. Επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας της Βέροιας (ΚΗΦ) μία από τις δομές της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ. Η υποψήφια βουλευτής ολα τα χρόνια της δράσης της στην αυτοδιοίκηση ήταν κοντά στο έργο των δομών και των φορέων Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης που στηρίζουν την οικογένεια και το παιδί.
Η κα Αραμπατζή αναφέρει οτι το ΚΗΦ είναι μία από τις σημαντικότερες και πιο πολύτιμες δομές στήριξης των παιδιών και της οικογένειας που διαθέτουμε στην Ημαθία. Ο αγώνας του ΔΣ, του επιστημονικού προσωπικού, του βοηθητικού προσωπικού αλλά και των εθελοντών ειναι τεράστιος.

Ολοι μία γροθιά εργάζονται για την μείωση της αντικοινωνικής και δύσκολης συμπεριφοράς και της συνεπαγόμενης περιθωριοποίησης παιδιών δυσλειτουργικών οικογενειών. Αγωνίζονται για την άρση του σχολικού και κοινωνικού αποκλεισμού τους και για την κοινωνικοποίηση και την ένταξη τους των παιδιών αυτών. Στοχεύουν στην αλλαγή της κατάστασης κακοποίησης-παραμέλησης των παιδιών, από την περιοχή υψηλού κινδύνου, σε αυτήν χαμηλού ή και καθόλου κινδύνου.

Παλεύουν για την ανάσχεση της ροής τοποθέτησης παιδιών σε κίνδυνο, σε δομές μακράς φιλοξενίας, με παροχή εντατικής ψυχοκοινωνικής φροντίδας, για την παραμονή τους στους κόλπους της οικογένειας, με συστηματικές παρεμβάσεις και παράλληλη στήριξη των μελών της. 

Με την επόμενη κυβέρνηση τονίζει θερμά η υποψήφια βουλευτής θα πρέπει να εργαστούμε ώστε να στηριχθεί η δράση του ΚΗΦ στους χώρους του χωρίς να γίνει έκπτωση στις υπηρεσίες που προσφέρονται στα παιδιά , θα πρέπει να δούμε να βελτιώνεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την στήριξη νέων προωθημένων εργαστηρίων και νεωτερικών μεθόδων και εργαλείων δουλειάς, με εξειδικευμένο και επαρκές επιστημονικό προσωπικό. Θα πρέπει να βοηθήσουμε για να λυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν στην εναρμόνιση με την νέα νομοθεσία των δομών κλειστής φιλοξενίας όπως το ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ. 

Είμαι δίπλα στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ είμαστε δίπλα στα παιδιά της Ημαθίας που φροντίζει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ στα δικά μας παιδιά λέει η υποψήφια βουλευτής.

Η δεύτερη στάση της υποψήφιας βουλευτού ήταν στο ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ έναν φορέα που γνωρίζει καλά και έχει συνεργαστεί πολλές φορές ως αυτοδιοικητικός, με καταπληκτικό προσωπικό και πλούσια και ουσιαστική δράση στήριξης της γυναίκας.

Το κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών υποστηρίζει η υποψήφια βουλευτής κα Αραμπατζή αποτελεί έναν χώρο υποστήριξης και παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών.
Η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός μα πάνω από όλα η εχεμύθεια, αποτελούν ακρογωνιαίους λίθους του κέντρου.
Πρόκειται για έναν ασφαλή χώρο που διέπεται από άνευ όρων αποδοχή, ενσυναίσθηση και θετική αναγνώριση.
Απευθύνεται σε γυναίκες οι οποίες υφίστανται ή έχουν υποστεί οπουδήποτε είδος βίας (συναισθηματική, λεκτική, κοινωνική, οικονομική, σεξουαλική) καθώς και σε γυναίκες θύματα πορνείας και trafficking.)

Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι η ατομική και ομαδική συμβουλευτική, η ψυχοκοινωνική στήριξη των γυναικών, η διασύνδεση με υγειονομικούς φορείς και φορείς ασφάλειας καθώς και η συνεργασία και παραπομπή σε άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
Παράλληλα, διεξάγονται εκστρατείες ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, εκπαιδευτικές ημερίδες, σχετικές έρευνες που αφορούν στη βία και ομάδες γονέων που απαρτίζονται από μητέρες. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και διασφαλίζονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.Η δουλεία του κέντρου και η προσφορά του στην Ημαθία μας είναι τεράστια.
Η επόμενη ημέρα των εκλογών θα με βρεί να εργάζομαι και να προσπαθώ για την εύρυθμη συνεχή λειτουργία του κέντρου που τόσο χρειάζονται οι γυναίκες του τόπου μας δηλώνει η κα Αραμπατζή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->