Η μεγάλη κοροϊδία της αύξησης του κατώτατου μισθού - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η μεγάλη κοροϊδία της αύξησης του κατώτατου μισθού


Μια ακόμη μεγάλη κοροϊδία για τους εργαζόμενους αποδείχθηκε η πολυδιαφημισμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ. Μια απολύτως ψηφοθηρική επιλογή, μακριά όμως από τις απαιτήσεις των εργαζομένων. Μια αύξηση που εξανεμίζεται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.
Ο κατώτατος μισθός στη χώρα μας είναι ο δεύτερος χαμηλότερος στην Ε.Ε. και υπολείπεται κατά πολύ των τεράστιων ασύδοτων αυξήσεων στα βασικά είδη επιβίωσης (ρεύμα, τρόφιμα, πετρέλαιο θέρμανσης κ.λπ.). Η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών αποφασίζει τις αυξήσεις με βάση τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων και όχι την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ, ώστε να υπάρχει κάλυψη του τιμάριθμου, αλλά και μία επιπλέον αύξηση για να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των πολιτών, γεγονός που θα τονώσει την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Τα εγκληματικά λάθη των Τεμπών και η οικονομική λεηλασία των πολιτών δεν ξεπλένονται με τις δημοκοπικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η δημοσκοπική καθίζηση είναι μόνο η αρχή. Το τέλος τους επιτέλους ήλθε.
Αντώνης Μαρκούλης
υπ. Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->