Πρωινή γυμναστική : 4+1 λόγοι για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Πρωινή γυμναστική : 4+1 λόγοι για να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας


Υπάρχουν αρκετές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να υπάρχουν πρόσθετα οφέλη για τη σωματική υγεία από την πρωινή γυμναστική, σε σχέση με άλλες ώρες της ημέρας.

Η...  


 

πρωινή άσκηση ειδικά για τις γυναίκες είναι καλή στη μείωση του κοιλιακού λίπους και της αρτηριακής πίεσης, αναφέρει ο Dr. Collier, καθηγητής στο «Appalachian State University», καθώς υπάρχει αυξημένη μεταβολική απόκριση από την πρωινή άσκηση που σημαίνει ότι το σώμα είναι «πιο αποτελεσματικό και πιο ικανό να μεταβολίζει ζάχαρη και λίπος».

Μελέτη του πανεπιστημίου, με επικεφαλής τον Dr. Collier, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πρωινή άσκηση πρόσφερε πρόσθετα οφέλη απώλειας βάρους στους ανθρώπους σε σχέση με την άσκηση μετά τις 3 μ.μ.


Πρωινή γυμναστική : 4+1 λόγοι για να ξεκινήσετε σήμερα

Η άσκηση στις 7 ή στις 8 το πρωί συνεπάγεται μεγαλύτερο και βαθύτερο κύκλο ύπνου σε σχέση με την απογευματινή ή βραδινή άσκηση. «Όσο καλύτερα κοιμάσαι, τόσο καλύτερο είναι για το σώμα σου.. Αυξάνει την καρδιακή υγεία, μειώνει το στρες και το άγχος, βοηθά στη διατήρηση του βάρους και μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Επιπλέον, όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνεις στον ύπνο, τόσο περισσότερο χρόνο χρειάζεται το σώμα σου να αποκατασταθεί» όπως μας εξηγεί ο Dr. Collier,.Η πρωινή άσκηση δε βοηθάει μόνο σε επίπεδο υγείας, αλλά και σε ψυχικό επίπεδο.

Μετά την πρωινή γυμναστική, αισθανόμαστε πιο αναζωογονημένοι, φρέσκοι και έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της δουλειάς.

Η πρωινή άσκηση μπορεί επίσης να κάνει τους ανθρώπους πιο υγιείς. Μπορεί να βελτιώσει το λειτουργικό επίπεδο του κεντρικού νευρικού συστήματος και να βελτιώσει την ευλυγισία και την ισορροπία του σώματός μας.

Η προετοιμασία πριν την πρωινή άσκηση είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει να τρώτε ένα σωστό πρωινό πριν την άσκηση για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποκτήσει ενέργεια. Ορισμένες αδερφές επιλέγουν να μην τρώνε ή πίνουν πριν από την άσκηση για να χάσουν βάρος. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος για να συμπληρώσετε την κατάλληλη ενέργεια για να βοηθήσετε την επόμενη άσκηση φυσικής κατάστασης.

 healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->