Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε ποιους ιδιοκτήτες επιστρέφονται τα πρόστιμα που έχουν πληρώσει - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Αδήλωτα τετραγωνικά: Σε ποιους ιδιοκτήτες επιστρέφονται τα πρόστιμα που έχουν πληρώσει

Eπιστρέφονται τα ” πρόστιμα” για τα αδήλωτα τετραγωνικά  σε συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων. 

Αυτό αφορά στους ιδιοκτήτες που δήλωσαν τις πραγματικές επιφάνειες των ακινήτων τους και κατέβαλαν αδίκως υπέρογκα πρόστιμα και προσαυξήσεις στους Δήμους. Συγκεκριμένα, θα τους επιστραφούν τα ποσά πέραν της οφειλής που προκύπτει από τη ρύθμιση των αδήλωτων τετραγωνικών που βρίσκεται σε ισχύ, έπειτα από αίτησή τους.

Το νομοσχέδιο

Yπενθυμίζεται ότι τέθηκε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα αδήλωτα τετραγωνικά.  Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου  όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης. Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο η παράταση για τη δήλωση των επιπλέον τετραγωνικών των ακινήτων που δόθηκε έως τις 30 Ιουνίου αφορά και τις δηλώσεις που υποβλήθηκαν από την αρχή του χρόνου έως και τις 23 Μαρτίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ακριβώς ημερομηνία από τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης.

Η ρύθμιση για τη διόρθωση των τετραγωνικών που αφορά τα τετραγωνικά των ακινήτων που έχουν δηλωθεί –και με βάση τα οποία υπολογίζονται τα δημοτικά τέλη προς τους ΟΤΑ– παρέχει επίσης τη δυνατότητα καταβολής των τελών που αντιστοιχούν στα ορθά τετραγωνικά σε 24 μηνιαίες δόσεις, υπολογιζόμενα από 1ης Ιανουαρίου 2020 μέχρι την ημερομηνία δήλωσης με πρόστιμο 20% επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών γι’ αυτό το διάστημα.

Πηγή enikonomia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->