Σύψας: Πιθανή παράταση δύο εβδομάδων. - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

Σύψας: Πιθανή παράταση δύο εβδομάδων....μετά την κοσμοσυρροή σε παραλίες, βουνά...

Η κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε τα μέσα στο Σαββατοκύριακο ιδιαίτερα σε βουνά και παραλίες στην Αττική, μπορεί να οδηγήσει στην παράταση του lockdown για ακόμα 2 εβδομάδες, ανέφερε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και... μέλος της επιτροπής των ειδικών Νίκος Σύψας. Μάλιστα ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά, εάν παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

«Με την κοσμοσυρροή που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα θα πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για δύο ακόμα εβδομάδες» τόνισε ο Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΙ. «Η καμπύλη της πανδημίας σταμάτησε να είναι καθοδική, ιδίως στην Αττική έχει επιπεδωθεί. Ξέρουμε ότι έχει επεκταθεί η επιδημία σε νέους 25 έως 35 και ότι έχουμε αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία από τα Χριστούγεννα», τόνισε ο κ. Σύψας. 

Στη συνέχεια ο καθηγητής προειδοποίησε ότι μια ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να πιέσει υπερβολικά το ΕΣΥ. «Όλα αυτά δεν είναι καμπανάκια είναι η καμπάνα της Μητροπόλεως. Είμαστε σε ένα ναρκοπέδιο. Ανα πάσα στιγμή μπορεί να σκάσει κάποια νάρκη δηλαδή να έχουμε έκρηξη και αν αυτή συμβεί στην Αττική με καλυμμένο το 60% των κλινών ΜΕΘ τότε το μόνο που μπορεί να περιγράψει την εικόνα είναι σοκ και δέος».

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος: «Δεν ξέρουμε τι θα μας φέρει η επόμενη εβδομάδα γι αυτό δεν ανοίγουμε άλλες δραστηριότητες», σημείωσε ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν εκ νέου όλα τα σχολεία εάν  υπάρξει έκρηξη των κρουσμάτων κορονοϊού. Παράλληλα ανέφερε ότι επιστροφή στην κανονικότητα μπορεί να υπάρξει μετά το Πάσχα, οπότε θα έχει εμβολιαστεί και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού της χώρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->