Βρετανία: Πινακίδα αυτοκινήτου πουλήθηκε για υπέρογκο ποσό - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Βρετανία: Πινακίδα αυτοκινήτου πουλήθηκε για υπέρογκο ποσό


   
  
   Μία πινακίδα αυτοκινήτου με ιδιαίτερη σημασία πουλήθηκε για... 

 
143.524 ευρώ, καθώς αυτή ήταν η 10η πινακίδα που εκδόθηκε στο Birmingham, με τα τρία ψηφία.

Η συγκεκριμένη πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας 010 που εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1902, δημοπρατήθηκε στη Μεγάλη Βρετανία έναντι £128.800 (€143.524)! Ο εν λόγω αριθμός υποδηλώνει πως αυτή ήταν η 10η πινακίδα που εκδόθηκε στο Birmingham, με τα τρία ψηφία, τη συμμετρία και το πολυπόθητο δεκάρι να αυξάνουν τη συλλεκτικότητά της.

Πρώτος ιδιοκτήτης της πινακίδας ήταν ο προπάππους του ανθρώπου που την πούλησε. Λεγόταν Charles Thompson και όπως φαίνεται ήταν ο 10ος στην ουρά όταν ξεκίνησε η διάθεση πινακίδων στο Birmingham από την αρμόδια υπηρεσία. Όταν ο Charles Thompson έχασε τη ζωή του σε τροχαίο α το 1955, ο γιος του Bary κληρονόμησε το όχημα που είχε στο γκαράζ μαζί με τη συλλεκτική πιακίδα. Ο Bary Thompson κράτησε την πινακίδα για 62 ολόκληρα χρόνια τοποθετώντας την σε όλα τα αυτοκίνητα που οδηγούσε (διάφορα μοντέλα των Austin, Mini, Vauxhall, Ford, Peugeot και Jaguar). Όταν απεβίωσε το 2017, σειρά στη διαδοχή είχε ο γιος του ο οποίος φέτος αποφάσισε να την πουλήσει μετά μετά από 118 χρόνια στην κατοχή της οικογένειας.

Ο αγοραστής της πινακίδας επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του, όμως είναι σίγουρο πως αν επιλέξει να κυκλοφορεί με το 010 στο αυτοκίνητό του θα κινήσει το ενδιαφέρον των περαστικών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->