«Μαύρος» μήνας ο Οκτώβριος με 65 νεκρούς ως τώρα... - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

«Μαύρος» μήνας ο Οκτώβριος με 65 νεκρούς ως τώρα...

 


Συνεχίζεται η κυκλοφορία του κορωνοϊού στην επικράτεια - εχθές καταγράφηκαν 295 νέα κρούσματα σε 24 Περιφερειακές ενότητες της χώρας, με την Αττική να διατηρεί την αρνητική πρωτιά στα θετικά περιστατικά του ιού. Μέσα στην πρώτη εξάδα των... περιοχών με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων βρίσκονται επίσης μετά την Αττική οι περιφερειακές ενότητες Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Κορινθίας, Αχαΐας.

Σε σύγκριση με τις τρεις προηγούμενες ημέρες ο χθεσινός απολογισμός των κρουσμάτων σημείωσε ελαφριά κάμψη - από 391 την περασμένη Παρασκευή, τα κρούσματα έπεσαν σε 306 το Σάββατο, 280 την Κυριακή και 295 τη Δευτέρα. Θεωρείται ότι η χθεσινή μείωση στα κρούσματα αντικατοπτρίζει κυρίως τον μικρότερο αριθμό των τεστ που γίνονται το Σαββατοκύριακο, χωρίς να αποκλείεται όμως και το ενδεχόμενο της αρχής μιας μικρής σταθεροποίησης της επιδημίας στη χώρα μας.

Το 60% των εγχώριων κρουσμάτων, που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), καταγράφονται και πάλι στην Αττική. Σε σύνολο 295 νέων κρουσμάτων, τα 43 είναι εισαγόμενα και από τα 252 εγχώρια, τα 145 νέα περιστατικά κορωνοϊού έχουν επιβεβαιωθεί στο λεκανοπέδιο.

Όπως είναι αναμενόμενο, μεγάλο βάρος σηκώνει και το σύστημα δημόσιας υγείας στην Αττική. Το 70% των διασωληνωμένων νοσηλεύεται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής. Από τους 93 ασθενείς που χρειάστηκε να διασωληνωθούν οι 67 είναι σε Μονάδες του λεκανοπεδίου.

Συνολικά, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε όλη τη χώρα λόγω της λοίμωξης Covid-19 ανέρχονταν μέχρι και χθες το βράδυ σε 717. Οι 488 ασθενείς βρίσκονταν σε κλινικές Covid-19 και οι 229 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και σε θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Τη δυναμική της κυκλοφορίας του κορωνοϊού και της σοβαρής νόσου που προκαλεί, στον πληθυσμό της Αττικής, μαρτυρούν και οι ημερήσιες εισαγωγές. Είναι ενδεικτικό ότι από τα 56 άτομα που εισήχθησαν χθες σε νοσοκομεία της χώρας, το 60% ήταν κάτοικοι του λεκανοπεδίου.

Το «μαύρο» ρεκόρ της Κυριακής

Εχθές, η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ περιελάμβανε 7 νέα θύματα του κορωνοϊού, τα οποία ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών σε 456. Ένας ακόμη θάνατος - μιας 90χρονης- αναφέρθηκε από το ΑΧΕΠΑ, μετά την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

Ήταν αναμφίβολα μια από τις πιο επιβαρυμένες ημέρες του δεύτερου επιδημικού κύματος, ωστόσο, το «μαύρο» ρεκόρ των θανάτων όλης της περιόδου της επιδημίας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, καταγράφηκε την περασμένη Κυριακή. Εκείνο το 24ωρο αναφέρθηκαν 13 απώλειες ατόμων που έδιναν τη μάχη κατά του κορωνοϊού μέσα στα νοσοκομεία.

Μέσα στον Οκτώβριο έχουν καταλήξει 65 άνθρωποι λόγω του κορωνοϊού, με το 40% αυτών να είναι απώλειες των τελευταίων τριών ημερών.

Στο πεδίο των ΜΕΘ αποτυπώνεται λιγότερη πίεση από την περασμένη Παρασκευή, καθώς οι διασωληνωμένοι από 99 που ήταν εκείνη την ημέρα έχουν υποχωρήσει σήμερα στους 93...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->