Το ελληνικό χωριό που για να φτάσεις πρέπει να διασχίσεις το μεγαλύτερο φαράγγι - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Το ελληνικό χωριό που για να φτάσεις πρέπει να διασχίσεις το μεγαλύτερο φαράγγι

  
 
     Άγρια φύση, καταπράσινα τοπία και τρεχούμενα νερά. Ένα σκηνικό μοναδικής ομορφιάς το οποίο μπορείς να περπατήσεις για 16 χιλιόμετρα. Και... 
 
 
 
τότε θα φτάσεις σε ένα ελληνικό χωριό διαφορετικό από τα άλλα. Με ολόλευκα σπίτια που για να τα αντικρίσεις θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο δρόμους. Είτε να περπατήσεις τα 16.000 μέτρα είτε να πας από τη θάλασσα.

Και όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, ο λόγος για το φαράγγι της Σαμαριάς και το ξεχωριστό ελληνικό χωριό Αγία Ρούμελη. Εκεί που η θάλασσα με το βουνό μοιάζουν να γίνονται ένα και χαρίζουν μαγικές εικόνες. Πού αλλού; Στην Κρήτη!
 
Το ελληνικό χωριό που φτάνεις με έναν ιδιαίτερο τρόπο

Η Αγία Ρούμελη, λοιπόν, δεν είναι απλώς ένα δυσπρόσιτο και απομονωμένο χωριό. Χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από μια απλώς δύσκολη διαδρομή για να φτάσεις. Περνάς μέσα από μια εκ των συγκλονιστικότερων διαδρομών της Ελλάδας. Μέσα από το μεγαλύτερο φαράγγι της χώρας. Το Φαράγγι της Σαμαριάς. Η Αγία Ρούμελη στην ουσία δεν ενώνεται με το οδικό δίκτυο του νησιού και αποτελεί μια ειδική και μοναδική περίπτωση στην Κρήτη. Μόλις, ωστόσο, φτάσεις με έναν από τους δύο τρόπους θα δεις ολόλευκα σπιτάκια και ένα πανέμορφο σκηνικό.Ο πιο γνωστός δρόμος για να προσεγγίσεις, όπως είπαμε είναι μέσω του Φαραγγιού της Σαμαριάς και είναι αρκετά εύκολο παρόλο που είναι 16 χιλιόμετρα. Αρκεί να έχεις μια εξοικείωση με την πεζοπορία. Εκτός από αυτή τη διαδρομή μπορείς να πας και μέσω του αρχαίου μονοπατιού που συνδέει το οροπέδιο της Ανώπολης με την Αγία Ρουμέλη. Από το χωριουδάκι του Αγίου Ιωάννη θα απολαύσεις μια τρίωρη διαδρομή που θα σου μείνει αξέχαστη σε όλη σου τη ζωή. Πολλοί μάλιστα λένε ότι αυτή αποτελεί την πιο συγκλονιστική παράκτια διαδρομή σε όλη την Κρήτη.

Εκτός από αυτές υπάρχουν αρκετές ακόμη διαδρομές για να προσεγγίσεις την Αγία Ρουμέλη με τα πόδια. Κάθε διαδρομή είναι και μια διαφορετική εμπειρία αλλά πολλές από αυτές αφορούν κυρίως έμπειρους και προπονημένους πεζοπόρους. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις αν επιλέξεις να κάνεις μια τέτοια διαδρομή είναι να πάρεις έναν ντόπιο οδηγό. Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι οι ιδανικές εποχές από άποψη καιρού για να κάνεις κάτι τέτοιο.

Ένα ξεχωριστό ελληνικό χωριό από αυτά που μας αρέσει να γνωρίζουμε και να εξερευνούμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->