Προσφυγή πολυτέκνων στο ΣτΕ... - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Προσφυγή πολυτέκνων στο ΣτΕ...


Για την υπαγωγή στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος...

«Όχι» στα εισοδηματικά κριτήρια που θέτει η πρόσφατη υπουργική απόφαση...
...(σ.σ του υφυπουργού περιβάλλοντος) τα οποία και θα κρίνουν εάν μία πολύτεκνη οικογένεια μπορεί να υπαχθεί στο μειωμένο τιμολόγιο κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, λέει με προσφυγή της στο ΣτΕ οι πολύτεκνοι.

Συγκεκριμένα, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, και δύο πολύτεκνοι, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί ως παράνομη και αντισυνταγματική η επίμαχη υπουργική απόφαση, η οποία συνδέει τα εισοδηματικά κριτήρια με τον αριθμό των παιδιών της οικογένειας.

Στο δικαστήριο προσέφυγε μία οικογένεια με 4 ανήλικα παιδιά και μία ακόμη με 2 ανήλικα και 2 ενήλικα παιδιά. Οι πολύτεκνοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την παροχή μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, καθώς το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος υπερέβαινε το ποσό των 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους τις 180.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να απορριφθούν οι αιτήσεις τους, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας, της προστατευόμενης εμπιστοσύνης και του κοινωνικού κεκτημένου, ενώ προσκρούει σε πλέγμα συνταγματικών διατάξεων και ειδικά εκείνων που προστατεύουν τις πολύτεκνες οικογένειες.

Πηγή: iefimerida.gr
-->