Ενδοικογενειακή Βία, Νόμος 3500/2006 και Κοινωνικές Παρεμβάσεις - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ενδοικογενειακή Βία, Νόμος 3500/2006 και Κοινωνικές Παρεμβάσεις

Την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στις 18:00 στο κεντρικό ΚΑΠΗ της Βέροιας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε ανοιχτή προς το κοινό εκδήλωση με τίτλο: «Για μία κοινωνία χωρίς βία σε όλες τις ηλικίες». Η εκδήλωση απευθυνόταν στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου κα. Χαρούλα Κ. Νατσιοπούλου, η ψυχολόγος κα Έϕη Π. Τσαπαροπούλου και η νομική σύμβουλος κα Σταυρούλα Ι. Σιδηροπούλου. Η κοινωνική λειτουργός αϕού εξήγησε το πλαίσιο υποδοχής περιστατικών ανέπτυξε τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και εν συνεχεία η ψυχολόγος ανάμεσα σε άλλα μίλησε για το προϕίλ του θύτη και το θύματος μιας κακοποιητικής σχέσης. Η νομική σύμβουλος ανέπτυξε τον Νόμο της ενδοοικογενειακής βίας και πώς αυτός σχετίζεται με τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αναϕέροντας παράλληλα τα νομικά ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες που προσέρχονται στο Κέντρο και τρόπους αντιμετώπισης.  

 

Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση της παραπάνω ηλικιακής ομάδας για θέματα κακοποίησης καθώς και σε ποιες υπηρεσίες μπορούν να αναϕέρονται τέτοιου είδους περιστατικά.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->