Σεξ και ντελίβερι στις φυλακές - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Σεξ και ντελίβερι στις φυλακές

Πιο ανθρώπινες συνθήκες κράτησης προσπαθεί να φέρει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας για τους πάνω από 12.500 κρατούμενους που συνεχώς αυξάνονται και στοιβάζονται σε χώρους που συχνά έχουν καταγγελθεί ως "κάτεργα" και "αποθήκες ψυχών".
Ισορροπώντας ανάμεσα στην ανάγκη λήψης και διατήρησης μέτρων ασφαλείας, αλλά και στην αντίστοιχη ανάγκη βελτίωσης του συστήματος, ο νέος Κώδικας περιλαμβάνει σημαντικές καινοτομίες, καθώς ανοίγει το καθεστώς της ημιελεύθερης διαβίωσης, προβλέπει ηπιότερες συνθήκες κράτησης για χρεοφειλέτες και υποδίκους, δίνει τη δυνατότητα ιδιαίτερης συνεύρεσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο των συζύγων και των ερωτικών συντρόφων, αλλά και των μελών της οικογένειας και επιτρέπει να φέρνουν τα δικά τους είδη διατροφής.
Παράλληλα αναγνωρίζει στους κρατούμενους δικαίωμα έκφρασης, ευεργετικό υπολογισμό της ποινής (και ειδικές άδειες) για όσους συμμετέχουν σε επαγγελματικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Διατηρώντας την απαγόρευση χρήσης κινητών, επιτρέπει υπό προϋποθέσεις τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και την πρόσβαση στο διαδίκτυο, προωθεί την κοινωφελή και εθελοντική εργασία και εκτός φυλακής, εξορθολογίζει το σύστημα των αδειών, βελτιώνει την ιατρική περίθαλψη, ανοίγει την πόρτα των φυλακών σε διάφορους φορείς για λόγους διαφάνειας.
Ταυτόχρονα, εξετάζεται το ενδεχόμενο εξόδου από τη φυλακή με το ειδικό "βραχιολάκι" γεωεντοπισμού.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

1 σχόλιο:

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->