Οι ροδακινοπαραγωγοί επισκέφθηκαν τον υπουργό - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Οι ροδακινοπαραγωγοί επισκέφθηκαν τον υπουργό

Με πρωτοβουλία μας, η επιτροπή Ροδακινοπαραγωγικών φορέων από τους πέντε νομούς όπου η καλλιέργεια βιομηχανικού ροδακίνου θεωρείται βασική παραγωγή, επισκεφθήκαμε το ΥΠΑΑΤ και συγκεκριμένα τους Υφυπουργούς κ. Διονύση Σταμενίτη και Χρήστο Κέλλα και θέσαμε τα καίρια ζητήματά μας τα οποία αφορούν :
Α) Τον καθορισμό και την ανακοίνωση της τιμής παραγωγού .
    Κάθε χρόνο μαθαίνουμε την τιμή του παραγωγού μονομερώς και καθυστερημένα δηλ. από την βιομηχανία συνήθως προς το τέλος της συγκομιδής. Πράγμα απαράδεκτο.
Β) Την μεγάλη απόκλιση της τιμής από τα πραγματικά κόστη της καλλιέργειας και την λογική του λογικού εισοδήματος του παραγωγού.
Γ) Τις απώλειες από τα καιρικά φαινόμενα (άκαιρα και έντονα τα οποία δεν αναγνωρίζονται από τους υπευθύνους του ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα τεράστιες ποσότητες , να μένουν χωρίς την ανάλογη αποζημίωση).
Δ) Το κόστος Παραγωγής . (πανάκριβο πετρέλαιο, εφόδια , κλπ)
Με αυτά τα αιτήματα επιδιώξαμε και επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό διάλογο με την άλλη πλευρά (βιομηχανία) και ζητούμε την καθοριστική παρέμβαση του ΥΠΠΑΤ κοστολογώντας έγκυρα τις δαπάνες και των δύο μερών, να οδηγήσει τις εξελίξεις άμεσα στην κατεύθυνση μιας δίκαιης τιμής για τους παραγωγούς .
 Σε κάθε διαφορετική περίπτωση η αδυναμία συνέχισης της καλλιέργειας μας οδηγεί στην διεκδίκηση από το Υπουργείο, ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αναδιάρθρωσης, το οποίο θα πρέπει να τρέξει άμεσα, με γενναία χρηματοδότηση από τα κονδύλια του ταμείου ανάκαμψης.
Επιτροπή ροδακινοπαραγωγικών Φορέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->