Καταγγελία του Κώστα Παλουκίδη για Μιχαηλίδη και δήμαρχο Βέροιας - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Καταγγελία του Κώστα Παλουκίδη για Μιχαηλίδη και δήμαρχο Βέροιας

ΔΗΛΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της 26-6-2024, ο "ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ" έφερε ως θέμα, πρόταση ψηφίσματος που αφορούσε τις πρόσφατες δηλώσεις της Προέδρου Gordana Siljanovska Davkova της γείτονας χώρας, σχετικά με τη χρήση της ονομασίας "Μακεδονία".
Το ψήφισμα εξέφραζε τη βαθύτατη ανησυχία και αποδοκιμασία του Δήμου Βέροιας για αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, τις οποίες θεωρεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου και υπονόμευση της περιφερειακής σταθερότητας.
Και ενώ το θέμα ήρθε ως τακτικό σ΄αυτή τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του σώματος κ. Μιχαηλίδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και έχοντας ως δικαιολογία την απαράδεκτη θέση του Δημάρχου που την πέρασε ως απόφαση της παράταξής του στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να έχει άποψη για σοβαρότατα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας, απέσυρε το θέμα, χωρίς να μπορεί να γίνει συζήτηση και να δοθεί έτσι η ευκαιρία για να εκφράσουν τις απόψεις τους, οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.
Ο «ΙΣΧΥΡΟΣ ΔΗΜΟΣ» ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική πρακτική αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που προσβάλει τη νοημοσύνη, το φρόνημα και τις δημοκρατικές ευαισθησίες των ανθρώπων που εκλεχτήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπηρετούμε αξίες και ιδανικά και να εκφράζουμε ελεύθερα την άποψή μας σε φλέγοντα ζητήματα, με γνώμονα τη συνείδησή μας.
Και βεβαίως η ελάσσονα αντιπολίτευση, η λαλίστατη κατά τα άλλα, όχι μόνο σιώπησε, σφυρίζοντας αδιάφορα στην πρότασή μας αυτή, αλλά έδωσε και άλλοθι στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με τα λεγόμενα της κυρίας Παπαδίνα, μέλους του συνδυασμού του κ. Κορωνά, αλλά και του ιδίου του κ. Κορωνά.
Προφανώς ξανασμίξανε οι «παλιοί σύντροφοι» και τα βρίσκουν μεταξύ τους, όταν δεν τους «βολεύει» να συζητηθεί ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα, ώστε να φανεί ξεκάθαρα το τι πρεσβεύει ο καθένας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δηλώνουμε δημόσια ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με πρακτικές και μεθοδεύσεις που προσπαθούν να μας φιμώσουν. Ο θεσμικός μας ρόλος είναι να εκφράζουμε τη γνώμη μας τόσο για τα τοπικά προβλήματα, όσο και για σοβαρά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας.
Το ανώτατο όργανο του δήμου μας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να απέχει από τη ζώσα πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας, με τη φαιδρή δικαιολογία ότι τάχα είναι αναρμόδιο.
Δεν μπορούμε να προσποιούμαστε ότι δεν καταλαβαίνουμε όπως ο Δήμαρχος και η παράταξή του, δεν μπορούμε «να ζούμε στον κόσμο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->