Πώς θα πάτε φτηνές διακοπές – Ιδέες για χαμηλά μπάτζετ - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Πώς θα πάτε φτηνές διακοπές – Ιδέες για χαμηλά μπάτζετ



Με την ακρίβεια να καλπάζει και τον μέσο μισθό να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, οι διακοπές μοιάζουν ένα όνειρο απατηλό. Οι τιμές των ξενοδοχείων πλέον έχουν εκτιναχθεί και αρκετοί αναγκάζονται...  

 
να ζητήσουν από φίλους και γνωστούς με εξοχικά σπίτια να τους φιλοξενήσουν. Όμως αυτή δεν είναι πραγματικά μία βιώσιμη λύση.

Επειδή το έχω κάνει κι εγώ, αισθάνθηκα σα να επαιτώ για λίγες μέρες ξεκούρασης μακριά από τη βουή και το καυσαέριο της Αθήνας.

Ακόμα κι αν ο φίλος είναι πρόθυμος και σου τονίζει ότι δεν περιμένει κάποιο αντάλλαγμα από εσένα, η ηθική σου δεν μπορεί να το επιτρέψει, οπότε με την πρώτη ευκαιρία ψάχνεις τρόπο να βγάλεις την υποχρέωση από πάνω σου.

Τις τελευταίες μέρες καθώς έψαχνα για έναν οικονομικό προορισμό για τις καλοκαιρινές μου διακοπές, κατάλαβα ότι αυτός δεν υπάρχει. Τουλάχιστον για το δικό μου budget. Βέβαια, στην ίδια κατάσταση είναι αρκετοί Έλληνες. Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 77,3% των ευάλωτων νοικοκυριών αλλά και το 40% της (υποτιθέμενης) μεσαίας τάξης της χώρας, αδυνατούν να καλύψουν τις αναγκαίες δαπάνες τους. Επομένως τα διαθέσιμα χρήματα για τις φετινές διακοπές είναι πραγματικά ελάχιστα συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και το πιο πιθανό είναι να μην επαρκούν ούτε για ένα ταξίδι μέχρι την κοντινή και πανέμορφη Πελοπόννησο.


Αν δεν σας αρέσει η φάση του camping, τότε μπορείτε να στραφείτε σε πλατφόρμες ανταλλαγής σπιτιών όπως το HomeExchange ή φιλοξενίας όπως το Couchsurfing. Πρόκειται για δύο ταξιδιωτικές τάσεις οι οποίες αν και υπάρχουν αρκετά χρόνια, έχουν έρθει και πάλι στο προσκήνιο ως εναλλακτικές οικονομικές και ηθικές λύσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο: olafaq.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->