Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»: Επίδομα 500 ευρώ σε… παππούδες και γιαγιάδες - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024

Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς»: Επίδομα 500 ευρώ σε… παππούδες και γιαγιάδες


Τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» έχουν και οι παππούδες, γιαγιάδες και συγγενείς παιδιών και να λάβουν το μηνιαίο voucher των 500 ευρώ. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να κατέχουν τίτλο σπουδών τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης (μέχρι Γ’ Γυμνασίου) και να παρακολουθήσουν ένα σχετικό πρόγραμμα  εκπαίδευσηςΕάν όμως  είναι συνταξιούχοι θα πρέπει να το δηλώσουν στον ΕΦΚΑ.

Επίσης δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:

-Μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες).

-Άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και να μην τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου και η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε

-Πώς θα παρακολουθήσετε την διαδικτυακή εκπαίδευση-Βήμα βήμα η διαδικασία

Οι ενδιαφερόμενοι για να παρακολουθήσουν  την διαδικτυακή εκπαίδευση του προγράμματος θα πρέπει να  ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα: 

  • Αρχικά θα πρέπει να μεταβούν στην εφαρμογή του προγράμματος ntantades.gov.gr με τους  προσωπικούς κωδικούς taxisnet και μετά θα πρέπει να εισέλθουν  στην αίτηση συμμετοχής «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών».
  • Για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, θα  πρέπει να μεταβούν στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β – ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ/Επίπεδο Εκπαίδευσης της αίτησής  τους και θα πρέπει να επιλέξουν το σύνδεσμο (link) https://howto.gov.gr/ ώστε να εισέλθουν  στο ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης.
  • Αφού μελετήσουν το εκπαιδευτικό υλικό που θα βρουν  στον παραπάνω σύνδεσμο,  μετά θα μεταβούν στις ερωτήσεις αξιολόγησης, όπου θα πρέπει να απαντήσουν  σε 30 ερωτήσεις της μορφής «σωστό/λάθος» ή «πολλαπλής επιλογής».
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης θα μπορούν  να μεταβούν στις ερωτήσεις πατώντας «Επόμενη σελίδα» ή «Προηγούμενη σελίδα» στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι  θα έχουν τη δυνατότητα να αγνοήσουν  μία ερώτηση και να επανέλθουν  αργότερα ή να διορθώσουν  μία απάντηση πριν την τελική υποβολή.
  • Πρώτα θα πρέπει να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις και μετά στο παράθυρο που θα εμφανιστεί θα πατήσουν «Υποβολή όλων και τέλος».
  • Για την εξέταση οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους 45 λεπτά.

Η αξιολόγηση των απαντήσεων γίνεται αυτόματα από το σύστημα και επιτυχών/ούσα θεωρείται όποιος/α συγκεντρώσει το 70% και πάνω των σωστών απαντήσεων. Αν αποτύχουν οι πολίτες  στην εξέταση,  τότε έχουν το δικαίωμα να προσπαθήσουν εκ νέου  ύστερα από 1 εβδομάδα. Συνολικά, μπορούν να προσπαθήσουν  έως 2 φορές.

-Οι αιτήσεις

Μόλις οι  πολίτες ολοκληρώσουν  το ασύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 70% μετά θα πρέπει:

1. να εισέλθουν  εκ νέου στην αίτησή σας από το ntantades.gov.gr, στο περιβάλλον «Εγγραφή στο μητρώο επιμελητών/τριών»,

2. να μεταβούν  στην ΕΝΟΤΗΤΑ Β της αίτησής σας, στο σημείο ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,

3. να επιλέξουν  το επίπεδο εκπαίδευσής σας (π.χ Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ανώτατης εκπαίδευσης, κτλ) και στην ειδικότητα να επιλέξουν Διαδικτυακή εκπαίδευση,

4. και να επισυνάψουν  σε μορφή pdf οποιονδήποτε τίτλο σπουδών κατέχουν  (π.χ. απολυτήριο Γυμνασίου ή οποιοδήποτε πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ κατέχουν).

Εντός διαστήματος 10 εργάσιμων ημερών, από την οριστική υποβολή της αίτησης, διενεργείται από τη ΓΓΙΑΔ ο ουσιαστικός έλεγχος των υποβληθέντων στοιχείων και δικαιολογητικών και, όπου απαιτείται, η διασταύρωση αυτών, μέσω της άντλησης των απαιτούμενων δεδομένων, από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να καταθέσουν αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024 και έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

-Tα ποσά

Μηνιαίο επίδομα ύψους 500 ευρώ θα παίρνουν οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

-Η  φροντίδα των παιδιών

Κάθε «Νταντά της Γειτονιάς» επιτρέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του στον ίδιο τόπο και χρόνο:

α) μέχρι του αριθμού των τριών παιδιών, για παιδιά ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών, εκ των οποίων μόνο ένα παιδί μπορεί να είναι ηλικίας κάτω του ενός έτους,

β) μέχρι του αριθμού των δύο παιδιών, για παιδιά ηλικίας κάτω του ενός έτους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->