Αγροτικό πετρέλαιο: Θα αυξηθεί το ποσό επιδότησης; Η απάντηση Μαρινάκη - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Αγροτικό πετρέλαιο: Θα αυξηθεί το ποσό επιδότησης; Η απάντηση Μαρινάκη


Για το εάν σκέφτεται η κυβέρνηση να αυξήσει το ποσό της επιδότησης στο αγροτικό πετρέλαιο ρωτήθηκε σήμερα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, Παύλος  Μαρινάκης.

«Τα αιτήματα των αγροτών συνεχίζουν και υφίστανται. Τα ακούμε με προσοχή και σε σειρά να δούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμεΑυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι περισσότερο συγκεκριμένο να σας πω» απάντησε ο κ. Μαρινάκης και μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν στο αγροτικό πετρέλαιο.  «Στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις από την κυβέρνηση για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και ευρύτερα για τη στήριξη των αυξήσεων στο πετρέλαιο … μια σειρά παρεμβάσεων υπέρ των αγροτών. Αυτό που προσπαθούμε είναι να ακούμε συνεχώς τα αιτήματα όλων των επαγγελματικών ομάδων. Προσπαθούμε να τα σταχυολογούμε και με βάση τα δεδομένα να προχωρούμε σε παρεμβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι δόθηκαν πολλές αποζημιώσεις και στους αγρότες όπως έπρεπε να γίνει. Αμέσως μετά, μέσα σε 18 ημέρες, καταβλήθηκαν σε 2.100 κτηνοτρόφους, περίπου 18 εκατ. ευρώ  προκαταβολές, σε 25 ημέρες στους αγρότες που είχαν πληγεί 106,2 εκατ. ευρώ και άλλα 26 εκατ. ευρώ στην συνέχεια. Μόνο από τον ΕΛΓΑ  άμεσα 160 εκατ. ευρώ» σημείωσε.

Και ανέφερε πως ο κ. Αυγενάκης είναι σε διαρκή επικοινωνία  με όλα τα συναρμόδια υπουργεία για τα ζητήματα των αγροτών.  «Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι σε διαρκή επικοινωνία  με όλα τα συναρμόδια  υπουργεία. Τα αιτήματα, τα ζητήματα των αγροτών άπτονται αρμοδιοτήτων πολλών  υπουργείων προφανώς τον κύριο λόγο έχει το υπουργείο Ανάπτυξης στον συντονισμό. Βασικό πρόβλημα που προκύπτει είναι οι συνέπειες πολύ έντονων καιρικών φαινομένων και του άνευ προηγουμένου φυσικού φαινομένου Daniel  από τα οποία  επλήγησαν και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->