Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης συναντήθηκε στην Ημαθία με αγρότες - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης συναντήθηκε στην Ημαθία με αγρότες

Συναντήσεις με αγρότες και στελέχη συνεταιρισμών της Ημαθίας πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου ο Υφυπουργός κ. Διονύσης Σταμενίτης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Κώστα Μπαγινέτα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και τους στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργού κ.Λευτέρη Αυγενάκη για διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία με τους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής.

Στην διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Σταμενίτης παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες του Υπουργείου για την γεωργία του μέλλοντος, τονίζοντας πως είναι απόλυτα εφικτή η στόχευση να ασχοληθεί ένας μεγάλος αριθμός νέων στο πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια.
Από την πλευρά τους οι αγρότες και τα στελέχη των συνεταιρισμών έθεσαν μια σειρά προβλήματα που αφορούν το κόστος παραγωγής και ενέργειας, τη λειτουργία και την αναθεώρηση του κανονισμού λειτουργίας του ΕΛΓΑ, τις αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές, την έλλειψη εργατών γης και μια σειρά άλλων ζητημάτων που ο κ Σταμενίτης έδωσε εκτενείς απαντήσεις, αναλύοντας παράλληλα τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, μέσα από δύσκολες συγκυρίες.
Ολοκληρώνοντας τις επαφές ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να συνεχιστούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα οι επαφές προς όφελος του αγροτικού κόσμου.


Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν οι Αν. Γραμματείς Αγροτικού Ν.Δ., κ. Χρήστος Γιαννακάκης (Αντιπ/δρος ΕΘΕΑΣ) και κ. Νίκος Θωμαϊδης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π Ημαθίας κ. Σταύρος Γιανναβαρτζής, οι Πρόεδροι των ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλεξανδρείας κ. Βαγγέλης Παλιούρας, Νάουσας κ. Βαγγέλης Αδαμίδης, οι Υπεύθυνοι Αγροτικού της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Δημήτρης Μουτσέρας και κ. Μόσχος Κυτούδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Γεωπόνων και Γραμματέας της Δ.Ε.Ε.Π. κ. Αντώνης Θεοχαρόπουλος, οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας κα. Στέλλα Αραπατζή και κα. Λίνα Τουπεκτσή, μέλη της Δ.Ε.Ε.Π., πρόεδροι και στελέχη συλλόγων και συνεταιρισμών από Ημαθία και Πέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->