«Ένα αρδευτικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα» - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

«Ένα αρδευτικό έργο που θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα»

Με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Νησίου, κ. Λώλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέλιξη και η πορεία του έργου για τη δημιουργία νέων υποδομών, συστημάτων και εξοικονόμησης ενέργειας για τα δίκτυα άρδευσης του ΤΟΕΒ Νησίου. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του έργου, καθώς έχει υλοποιηθεί η κατασκευή των αντλιοστασίων και έχουν εγκατασταθεί το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των αντλιοστασίων, οι πίνακες και οι αντλητικές μηχανές. Το προσεχές καλοκαίρι προγραμματίζεται να λειτουργούν και οι αισθητήρες παρακολούθησης της ροής, της ποιότητας και της ποσότητας του νερού στο ανοιχτό και στο κλειστό δίκτυο, η εγκατάσταση των οποίων θα ξεκινήσει την άνοιξη.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, με προϋπολογισμό άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020. Το συγκεκριμένο έργο θα βελτιώσει την αποδοτικότητα αλλά και την παραγωγική δυνατότητα του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή και θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και στην αύξηση της παραγωγής.
Το προηγούμενο διάστημα ο Απόστολος Βεσυρόπουλος με διαρκείς παρεμβάσεις του, πέτυχε την επίσπευση έναρξης των έργων. Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΟΕΒ Νησίου έγινε επισκόπηση της κατάστασης και της πορείας των έργων. Παράλληλα, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε στην προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση νέων αρδευτικών έργων σε όλη την επικράτεια και για τον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που θα αρδεύουν περισσότερα από 1,3 εκ. στρέμματα και θα ωφελήσουν πάνω από 100.000 αγρότες.
Ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Νησίου κ. Λώλος ευχαρίστησε τον κ. Βεσυρόπουλο για την πολύτιμη συνδρομή του, τη στήριξη και τις καίριες παρεμβάσεις του οι οποίες ήταν καταλυτικές για την υλοποίηση του σημαντικότατου αυτού έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->