Δέσμευση για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου από τον υπουργό υγείας μετά την επίσκεψη του δημάρχου Νάουσας στην Αθήνα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Δέσμευση για την άμεση ενίσχυση του Νοσοκομείου από τον υπουργό υγείας μετά την επίσκεψη του δημάρχου Νάουσας στην Αθήνα

Δέσμευση για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού και ενίσχυσης του νοσοκομείου της Νάουσας έλαβε ο δήμαρχος του δήμου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για θέματα που αφορούν την νοσοκομειακή μονάδα της Νάουσας, παρουσία και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και γιατρό του νοσοκομείου κ. Ανδρέα Αϊδίνη, , την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.
Ο κ. Κουτσογιάννης εξέθεσε στον υπουργό την ανάγκη να υπάρξει άμεση μέριμνα για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού στις ειδικότητες ακτινολόγων, αναισθησιολόγων και παθολόγων, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν αυτή την στιγμή και δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του νοσοκομείου.
Επιπρόσθετα, τόνισε το πρόβλημα που δημιουργεί η διασύνδεση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας καθώς η διοίκηση του νοσοκομείου της Βέροιας, όπως είπε, αντιμετωπίζει την μονάδα της Νάουσας ως ρεζέρβα προσωπικού για να καλύπτει κατά προτεραιότητα τις ανάγκες της νοσοκομειακής μονάδας της Βέροιας.
Δήλωσε επίσης πως η μονάδα της Νάουσας παρά την αφαίμαξη που υφίσταται σε ανθρώπινο δυναμικό από την μονάδα της Βέροιας, επιτυγχάνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα χάρη στην αφοσίωση του προσωπικού, της διοίκησης του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, οι οποίοι με αυταπάρνηση παρέχουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.
Ο δήμαρχος Νάουσας υπογράμμισε ακόμη πως το μοντέλο της διασύνδεσης αποδείχθηκε παντελώς αποτυχημένο και ζήτησε από τον υπουργό υγείας να εκκινήσει την διαδικασία για την αποσύνδεση των νοσοκομείων Νάουσας και Βέροιας.
Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για την προκήρυξη θέσεων ιατρικού προσωπικού και διαβεβαίωσε πως η πρόθεση του είναι η ενίσχυση της λειτουργίας της υγειονομικής μονάδας της Νάουσας. Για το θέμα της αποδέσμευσης των νοσοκομείων Νάουσα και Βέροιας επισήμανε πως μετά την κάλυψη των κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό θα εξετάσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην αποσύνδεση της νοσοκομειακής μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->