«Μαϊμού» εργαστήριο σπουδών σε… οίκο ανοχής - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

«Μαϊμού» εργαστήριο σπουδών σε… οίκο ανοχής


Σκοπός τους ήταν να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ - Τρεις οι δράστες - Δύο γυναίκες και ένας άνδρας
 
Υπό τον μανδύα εκπαιδευτικού φορέα και δηλώνοντας ως έδρα διεύθυνση, όπου στην  πραγματικότητα λειτουργούν... 
 
οίκοι ανοχής, επιτήδειοι ίδρυσαν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), προσελκύοντας ανυποψίαστους σπουδαστές, τους οποίους εξαπατούσαν, σύμφωνα με εισαγγελική έρευνα που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, αποτελώντας τη διάδοχη κατάσταση Σωματείου με έδρα την Καβάλα, το οποίο είχε βρεθεί κατά το παρελθόν στο επίκεντρο έρευνας των διωκτικών αρχών, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας.

Ως δήθεν εργαστήριο σπουδών, με παρουσία σε διάφορες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια, η υπό έρευνα ΑΜΚΕ, (με διαχειρίστρια και νομική εκπρόσωπο μια 59χρονη, ταμία έναν 67χρονο και πρόεδρο μια 56χρονη) δρούσε κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την αδειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κ.ά.

Η ίδια εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιούσε, προσχηματικά και εν αγνοία τους, προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου, οι οποίοι υποτίθεται πως μετέχουν στον δήθεν εκπαιδευτικό φορέα και ορίσθηκαν ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας.

Κατά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων, σκοπός τους ήταν να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι πως εις βάρος της 59χρονης είχε σχηματιστεί δικογραφία για τη φερόμενη δράση της, ως ταμίας του Σωματείου με έδρα την Καβάλα, που λειτουργούσε με το ψευδεπίγραφο του εκπαιδευτικού φορέα, υλοποιώντας δήθεν προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστημιακό φορέα (με ανύπαρκτες συμβάσεις), ενώ χορηγούσε και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης των προγραμμάτων αυτών, χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη παραπεμφθεί να δικαστεί στο αρμόδιο Δικαστήριο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->