ΕΔΕ για τους δύο αστυνομικούς που έκλεισαν λακούβα με τσιμέντο στο νησί της Κω - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

ΕΔΕ για τους δύο αστυνομικούς που έκλεισαν λακούβα με τσιμέντο στο νησί της Κω

Βλέποντας, ότι η λακούβα παρέμενε ανοιχτή, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τσιμέντο και έκλεισαν τη συγκεκριμένη τρύπα επί του οδοστρώματος....
Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε εις βάρος δύο αστυνομικών της Τροχαίας, οι οποίοι πριν λίγες ημέρες έκλεισαν λακούβα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κω – Χωρίων, με τσιμέντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kosnews24.gr, τις προηγούμενες ημέρες οι άνδρες της Τροχαίας ενημέρωσαν σχετικά, για την επικινδυνότητα στο συγκεκριμένο σημείο, καθώς αρκετοί συμπολίτες μας είχαν υποστεί ζημιές στα οχήματά τους. Βλέποντας, ότι η λακούβα παρέμενε ανοιχτή, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τσιμέντο και έκλεισαν τη συγκεκριμένη τρύπα επί του οδοστρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Να σημειωθεί, ότι ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Γιώργος Χατζημάρκος, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καυτηρίασε τη στάση των ανδρών της Τροχαίας, οι οποίοι έκλεισαν με τσιμέντο τη συγκεκριμένη λακούβα, με τον ίδιο να αναρωτιέται σε κείμενό του εάν «μία πράξη “αυτοδικίας”, μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης;

Και μάλιστα από ένστολους δημόσιους λειτουργούς»;

Στην ανάρτησή του ο κος Χατζημάρκος είχε επισημάνει:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Βγάλε φώτο» λένε με προνοητικότητα «Αστυνομικοί που σταμάτησαν μπετονιέρα για να κλείσουν λακούβες», όπως αναφέρει η είδηση για τους ένστολους που πήραν το φτυάρι στα χέρια τους για να εκτελέσουν εργασίες στον δρόμο σαν κανονικά μέλη τεχνικού συνεργείου.

Οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί επέλεξαν την Αυτοδικία για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα που, κατά την άποψή τους, το κράτος δεν είχε επιλύσει αρκετά γρήγορα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οποιοσδήποτε αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν βρίσκει άμεση λύση από το κράτος, πρέπει να πάρει τα πράγματα, ίσως ακόμα και παρανομώντας, στα χέρια του. Και φυσικά να μην παραλείψει να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την πράξη του!

Τι μας λένε οι αστυνομικοί που ήθελαν «φωτό» από τη δράση τους; Αφού η πολιτεία δεν φτιάχνει τη λακούβα, θα την φτιάξουμε μόνοι μας. Αναρωτιέμαι όμως, μία πράξη «αυτοδικίας», μπορεί ποτέ να είναι μία πράξη ευθύνης; Και μάλιστα απο ένστολους δημόσιους λειτουργούς; Όταν οι αστυνομικοί κλείνουν λακούβες με φτυάρια, πρόχειρα και αυθαίρετα και χωρίς καμία σήμανση στο οδικό δίκτυο, οι πολίτες θύματα ληστείας τι πρέπει να κάνουν;

Να πάρουν και αυτοί το «φτυάρι» στα χέρια τους; Εμείς για παράδειγμα στην περιφέρεια, θα ήμαστε πιο «υπεύθυνοι» αν στο μπαράζ των δολιοφθορών και κλοπών καλωδιώσεων που είχαμε επί 1,5 χρόνο και σε μήκος άνω των 6 km στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, απαντούσαμε βγαίνοντας οι ίδιοι σε περιπολίες και προχωρούσαμε σε προσαγωγές υπόπτων, επειδή η Αστυνομία δεν έκανε, κατά τη δική μας άποψη, όσο σύντομα και αποτελεσματικά θέλαμε την δική της δουλειά;

Ναι, η σχέση της Αστυνομίας με τους πολίτες μπορεί να βελτιωθεί, αλλά αλήθεια πιστεύουν κάποιοι ότι αυτό μπορεί να γίνει διδάσκοντας ως λύση την αυτοδικία; Η στολή όπως και το δημόσιο αξίωμα φέρουν ευθύνη, απαιτούν σύνεση.

Το όποιο «κενό» στο κράτος, το οποίο μπορεί να είναι και πραγματικό, δεν δικαιολογεί την αυθαίρετη ενέργεια από κανέναν, πόσω μάλλον από έναν ένστολο αστυνομικό. Παρεμπιπτόντως, το «κενό» εν προκειμένω διήρκησε λίγες ώρες, καθώς τα ανύπαρκτα αντανακλαστικά και τα «ανίκανα» στελέχη της περιφέρειας έστειλαν τον εργολάβο να το διορθώσει, το οποίο και έκανε εντός της ίδιας ημέρας.

Εκείνος δεν έβγαλε φωτό. Πίσω από κάθε εικόνα και βίντεο υπάρχει πρωτίστως το περιεχόμενο και το συγκεκριμένο είναι ολισθηρό. Θέλουν λοιπόν προσοχή οι λακούβες; Ναί, κάποιες μάλιστα πιο πολύ από τις συνήθεις γιατί είναι πιο επικίνδυνες και μπορεί να μας τραβήξουν όλους πιο βαθιά μέσα στην εφήμερη αγκαλιά τους. ΥΓ: Ναι, θα συμφωνήσω οτι δεν είμαστε τέλειοι.

Στους συνεργάτες μου που μου πρότειναν να μην σχολιάσουμε τίποτα απάντησα ό,τι η πολιτική δεν ταιριάζει με την σιωπή και ότι η δουλειά όλων αξίζει σεβασμό. Και η δουλειά των Σωμάτων Ασφαλείας, που εμπιστευόμαστε, κατανοούμε και τιμούμε με το έργο μας και τη συνεργασία μας, καθημερινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->