Έρχονται αλλαγές στην ΕΛΑΣ: Ποιος προαλείφεται για την ηγεσία, ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουν - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Έρχονται αλλαγές στην ΕΛΑΣ: Ποιος προαλείφεται για την ηγεσία, ποιοι φεύγουν και ποιοι μένουνΗ νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προσανατολίζεται σε απομακρύνσεις ανώτατων αξιωματικών που ενισχύουν το σενάριο... 

 
να φέρουν σε κορυφαία θέση στη λεωφόρο Κατεχάκη τον υποστράτηγο Δημήτρη Μάλλιο, μέχρι τώρα προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των Νέων, δεν μπορεί να αποκλειστεί επίσπευση των ετήσιων τακτικών κρίσεων στην ΕΛΑΣ. Προς τούτο φαίνεται πως ο νέος υπουργός έχει λάβει «λευκή επιταγή» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει σε τομές.

Μεγάλο ζητούμενο στις επερχόμενες κρίσεις αποτελεί η τύχη του σημερινού αρχηγού της ΕΛΑΣ Λάζαρου Μαυρόπουλου, την απομάκρυνση του οποίου φέρεται να είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός Γιάννης Οικονόμου. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το αίτημα αυτό δεν έχει γίνει δεκτό, ωστόσο η απομάκρυνσή του φαίνεται να κερδίζει έδαφος, όπως και των περισσότερων από τους Γιώργο Δούβαλη, Ελευθέριο Γκαρίλα κ.ά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ζητούμενο αποτελεί η προώθηση ή μη στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ των αντιστρατήγων Νίκου Σπανουδάκη και Σπύρου Σκλάβου, επιθεωρητών Νοτίου και Βορείου Ελλάδας αντίστοιχα. Όπως αναφέρουν τα Νέα, αποτελεί ειλημμένη απόφαση η προώθηση στην ιεραρχία υποστρατήγων και άλλων αξιωματικών, ενώ θεωρείται πιθανόν να ανέλθουν στην ιεραρχία της ΕΛΑΣ οι Πασχάλης Συριτούδης, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρήστος Μανούρας, Παναγιώτης Πούπουζας.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Μιχάλη Χρυσοχοίδη θα πρέπει να θεωρείται και η ενίσχυση της Άμεσης Δράσης και της ΔΙΑΣ, όπως την άμεση επιστροφή 135 στελεχών τους που είχαν μετακινηθεί τα τελευταία χρόνια σε άλλες υπηρεσίες.

Επιπλέον, σημαντικές αλλαγές αναμένονται και στην Ασφάλεια Αττικής τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τη δομή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->