Συνεχίζεται η πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου – Οι αυξήσεις που έγιναν μειώσεις - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023

Συνεχίζεται η πληρωμή των συντάξεων του Ιανουαρίου – Οι αυξήσεις που έγιναν μειώσειςΟι συνταξιούχοι μπαίνουν στους λογαριασμούς τους και βλέπουν διαφορές καθώς έχουν ξεκινήσει να πληρώνονται οι συντάξεις Ιανουαρίου.

 

Ημέρες πληρωμών συντάξεων οι τρέχουσες, με τους συνταξιούχους να μπαίνουν με αγωνία στους λογαριασμούς τους για να δουν το ποσό της αύξησης και πώς διαμορφώθηκε το καθαρό ποσό.

Ωστόσο πολλοί δικαιούχοι έχουν δει ελάχιστη αύξηση, πράγμα το οποίο δεν ανέμεναν, καθώς σύμφωνα με την ΚΥΑ, το συνολικό ποσό όλων των κύριων συντάξεων του e-ΕΦΚΑ με έναρξη καταβολής έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023 αυξάνεται από την 1.1.2024 κατά 3%.

Η «σύγχυση» έχει προκληθεί καθώς οι περισσότεροι είχαν υπολογίσει το 3% της αύξησης βάσει του προηγούμενου «καθαρού» ποσού που ελάμβαναν και όχι βάσει του μικτού ποσού που παραδοσιακά αφορά κάθε είδους αύξηση.

Συνεπώς, όσο αυξάνεται η σύνταξη, αυξάνεται και ο φόρος (οι κρατήσεις που δέχεται η σύνταξη). Μάλιστα, σε όσους η σύνταξη πλησιάζει ή ξεπερνά το ποσό των 1.400 ευρώ ενεργοποιείται και η εισοφρά αλληλεγγύης.


Η ΕΑΣ «ροκανίζει» την αύξηση του 3%


Η κ. Μαρία έκανε στο MEGA την δική της καταγγελία.

«Εδώ και 9 μήνες ο σύζυγος παίρνει σύνταξη. Ποτέ δεν είδαμε σταθερό ποσό να μπαίνει, αλλά αυτή τη φορά που είπαν για το 3%, μειώθηκε η σύνταξη κατά 32 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δημήτρης μίλησε στο MEGA για τον ίδιο λόγο.

«Με ενοχλεί ο όρος εισφορά αλληλεγγύης, είναι ένας φόρος. Εγώ παίρνω 1.400 ευρώ μικτά. Με την αύξηση πέρασα λίγο το 1.400. και ενώ είχα μηδενική κράτηση στην ΕΑΣ, τώρα έχω 42 ευρώ. Παίρνω δηλαδή λιγότερα, αν τα συνυπολογίσεις όλα», δήλωσε ο καταγγέλλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->