Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των πόθεν έσχες Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το 2022 - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Τη Δευτέρα η ανακοίνωση των πόθεν έσχες Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το 2022


Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα δημοσιευθούν αύριο Παρασκευή - Η ανακοίνωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής

Την ερχόμενη... 


 

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και όχι αύριο, Παρασκευή, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί σήμερα το πρωί, θα δοθούν στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής τα 1.034 «πολιτικά» πόθεν έσχες θα είναι ανέλεγκτα από την Επιτροπή ​έτσι όπως τα κατέθεσαν οι ελεγχόμενοι.

Η αλλαγή της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες έγινε μετά από αντίδραση των κοινοβουλευτικών συντακτών καθώς την Παρασκευή κλείνουν νωρίς οι εφημερίδες, ενώ ήδη και το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του έντυπου τύπου του Σαββατοκύριακου έχει ήδη κλείσει και δεν είναι εφικτή η δημοσιοποίησή τους.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής:

«Από την Επιτροπή Ελέγχου του άρθρου 25 του Ν.5026/2023 ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες, ανέλεγκτες όπως κατατέθηκαν, οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης «πόθεν έσχες» των Βουλευτών, Ευρωβουλευτών, Υπεύθυνων Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων, Δημάρχων και Περιφερειαρχών για το έτος 2022 (χρήση 2021).

Οι εν λόγω δηλώσεις θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων, την ίδια ημέρα και ώρα 10.30 π.μ.

Το πλήθος των σχετικών δηλώσεων είναι συνολικά 1.034.

Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003 – στο εξής Ν.5026/2023).

Ευχαριστούμε όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης και το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->