Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

Συνάντηση Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας

Για το μέγεθος των καταστροφών που έχουν καταγραφεί στις δενδρώδεις καλλιέργειες από τις τελευταίες βροχοπτώσεις στον κάμπο της Ημαθίας, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γεωργών Βέροιας, κ. Τάσο Χαλκίδη, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Πολιτικής Δήμου Βέροιας, κ. Ηλίας Τσιφλίδης.
Οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών έχουν επηρεάσει τη συγκομιδή των τελευταίων ποικιλιών σε ροδάκινα και δαμάσκηνα.
Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Α.Σ. Γεωργών στον Αντιδήμαρχο, οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς ύστερα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με μειωμένη παραγωγή σε ποσοστό 50%, τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων εικοσιτετράωρων, επιφέρουν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες, με συνέπεια την αύξηση των καλλιεργητικών εξόδων.
Με δεδομένες τις κλιματικές αλλαγές, οι αγρότες ζητούν από την πολιτεία σχετικές παρεμβάσεις για την κάλυψη του χαμένου εισοδήματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->