Κακοκαιρία: «Έπεσαν 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα» λέει ο μετεωρολόγος Μ.Σιούτας - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: «Έπεσαν 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα» λέει ο μετεωρολόγος Μ.ΣιούταςΣε επίπεδα ρεκόρ η βροχή

Ο μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας κάνει λόγο ια «ασύλληπτες και τρομακτικές εικόνες» των πλημμυρικών φαινομένων από την «επέλαση» της κακοκαιρίας Daniel.

 
«Η βροχή ήταν απίστευτης ποσότητας, έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ, 750 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Τη χθεσινή μόνο μέρα, σε περιοχές των Τρικάλων και της Καρδίτσας έπεσαν από 300 έως 400 τόνοι νερού ανά στρέμμα. Αναπόφευκτα τα πλημμυρικά φαινόμενα» είπε στην ΕΡΤ και συνέχισε:

«Μετεωρολογικά επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις και μάλιστα στα χειρότερά τους σενάρια. Τόσο μεγάλες ποσότητες βροχής είναι πραγματικά ασύλληπτες και απίστευτες. Και σε αυτές τις συνθήκες οι υποδομές είναι δύσκολο να αντέξουν».

Όσο για το ποιες περιοχές δεν θα ξεφύγουν από την κακοκαιρία Daniel ο κ. Σιούτας εξήγησε ότι «το φαινόμενο τελειώνει σήμερα».

Όπως είπε, «πολύ ασθενείς βροχές είναι πιθανές αλλά όχι ιδιαίτερης σημασίας στη δυτική Θεσσαλία και τη νότια Θεσσαλία.

Τα φαινόμενα σταδιακά περιορίζονται στην ανατολική Θεσσαλία, την περιοχή της Λάρισας Μαγνησίας, Βόρεια Εύβοια και σταδιακά θα σταματήσουν μέχρι το βράδυ. Και τελειώνει το φαινόμενο αυτό με τις πραγματικά καταστρεπτικές και πρωτοφανείς σε έκταση και εντάσεις βροχοπτώσεις».

Ακόμα εξήγησε ότι η πρωταρχική αιτία αυτού του ισχυρού φαινομένου βρίσκεται στην υπερθέρμανση των θαλασσών. «Όλη η Μεσόγειος βρίσκεται σε κατάσταση υπερθέρμανσης.

Για κάθε βαθμό που ανεβαίνει η θερμοκρασία, η υγρασία στην ατμόσφαιρα αυξάνει κατά 7 με 10%.

Όταν βρισκόμαστε από 3 έως 5 βαθμούς υψηλότερες τιμές, είναι πολλαπλάσια το νερό που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα για τη δημιουργία νεφών και επομένως πολλαπλάσια και η βροχόπτωση που φτάνει στο έδαφος με τέτοια φαινόμενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->