Oι πιθανοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους και Περιφέρειες - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Oι πιθανοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους και Περιφέρειες


Ποια ονόματα έχουν «κλειδώσει» για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Ανεβάζουν «ταχύτητα» στο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της εκλογής της/του νέας/νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και της μάχης των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Την... 

 
Κυριακή (30/7) στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ «κλείδωσε» η ημερομηνίας η ημερομηνία του Διαρκούς Συνεδρίου, που θα διεξαχθεί στις 2 Σεπτεμβρίου με θέμα: «την έγκριση και τυπικά των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία του Κόμματος, οι οποίες μπορούν να κατατεθούν μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο».

Στον αυτοδιοικητικό στίβο, η πλειονότητα των προσώπων που θα στηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις περιφέρειες της χώρας έχει κλείσει.

Στην Περιφέρεια Αττικής η υποψηφιότητα του Γιώργου Ιωακειμίδη θεωρείται μονόδρομος.

Αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Ηπείρου έχει κλείσει η υποψηφιότητα του Γιάννη Στέφου, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα Ιωάννινα.

Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η Κουμουνδούρου θα στηρίξει τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ενώ στην Κρήτη τον Σπύρο Δανέλλη, πρόσωπο με αυτοδιοικητική παρουσία αλλά και πρώην ευρωβουλευτή.

Στη Στερεά Ελλάδα το «χρίσμα» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παίρνει ο Απόστολος Γκλέτσος, πρόσωπο που έχει εξίσου αυτοδιοικητική εμπειρία.

Στη Δυτική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει στήριξη στη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, η οποία στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει για την Περιφέρεια Πελοποννήσου την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη, γιατρού που έχει δώσει μάχες για την προάσπιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, ενώ έχει επίσης μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία.

Τα ονόματα για τον Δήμο της Αθήνας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι συζητήσεις με στόχο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές επιλογές για τους μεγάλους δήμους της χώρας στη μάχη των δημοτικών εκλογών του φθινοπώρου, δεδομένης και της άρνησης σε αρκετές περιπτώσεις των άλλων προοδευτικών δυνάμεων στο να προκύψουν αυτοδιοικητικές συγκλίσεις, με σκοπό να ανακοπεί το ενδεχόμενο μιας νέας κυριαρχίας της ΝΔ.

Για τον Δήμο της Αθήνας, μαραθώνια ήταν την Παρασκευή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με διαφορετικές εκτιμήσεις να ακούγονται σε ό,τι αφορά τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συνολικά, έξι είναι τα ονόματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι.

Πρόκειται για τον Κώστα Ζαχαριάδη, τον Νίκο Φίλη που πρότειναν στελέχη της Ομπρέλας, τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά που προτάθηκε από τον Διονύση Τεμπονέρα, την Όλγα Μπαλαούρα που πρότειναν με επιστολή τους κάποια μέλη της Ανοιχτής Πόλης, της δημοτικής κίνησης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τον πρώην καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Νίκο Παππά που ακούστηκε ξανά με την πρόταση όμως να προκαλεί εντάσεις και τριβές, καθώς και τον Πέτρο Φιλίππου, πρώην δήμαρχου Σαρωνικού και αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, ο οποίος με επιστολή του προς τη Ράνια Σβίγκου και τον Γιώργο Βασιλειάδη υπέβαλε και αυτός τη διαθεσιμότητά του για τον Δήμο της Αθήνας.

Σημειώνεται πάντως, ότι ο Κώστας Τσουκαλάς με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Παρασκευής διευκρίνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα υποψηφιότητάς του αντιπαραθετικά με άλλες υποψηφιότητες σε εσωτερικές κομματικές διαδικασίες ούτε έχει σχέση με ενδεχόμενη προσπάθεια καταγραφής εσωτερικών συσχετισμών.

Ο εργατολόγος εξήγησε δε ότι ο ίδιος εδώ και καιρό έχει εκφράσει δημόσια την άποψη ότι στον Δήμο Αθήνας και στην Περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να έχουν κοινούς υποψηφίους.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε ότι η προσπάθεια για εξεύρεση υποψηφιότητας κοινής αποδοχής «πρέπει να συνεχιστεί μέχρι την ύστατη ώρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->