Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις Διαμόρφωσης Οδικής Υποδομής στον οικισμό Μακροχωρίου - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις Διαμόρφωσης Οδικής Υποδομής στον οικισμό Μακροχωρίου

Ξεκίνησαν οι εργασίες Διαμόρφωσης Οδικής Υποδομής στον οικισμό Μακροχωρίου που εντάσσονται στο έργο «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας στον Δήμο Βέροιας» συνολικού προϋπολογισμού 2.192.000,00€. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνει παρεμβάσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα Βέροιας, σε Δημοτικές Ενότητες και οικισμούς του Δήμου Βέροιας.
Το αντικείμενο των εργασιών στο Μακροχώρι σχετίζεται με την αποκατάσταση, συντήρηση και βελτίωση του οδικού δικτύου του οικισμού με σκοπό τη διαμόρφωση του επίπεδου οδικής ασφάλειας και την άρση της επικινδυνότητας της υφιστάμενης οδικής υποδομής. Τα τμήματα του οδικού δικτύου όπου ξεκινούν οι επεμβάσεις έχουν συνολικό μήκος 3χλμ.
Η μελέτη συντήρησης, διαμόρφωσης και αποκατάστασης περιλαμβάνει:
-Απόξεση και αντικατάσταση της κυκλοφοριακής στρώσης με νέα ασφαλτική και αντιολισθηρή στρώση.
-Εγκατάσταση οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης με πλευρικές πληροφοριακές πινακίδες με αναγραφές και σύμβολα και πινακίδες κινδύνου.
-Διαγράμμιση οδοστρώματος.
-Διαμόρφωση διαβάσεων πεζών.
-Διαμόρφωση διαβάσεων ΑΜΕΑ σε πεζοδρόμια και νησίδες.
«Το έργο συμβάλλει στη μείωση της επικινδυνότητας και στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Δήμου μας. Οι παρεμβάσεις που έχουμε σχεδιάσει είναι απαραίτητες για την προσβασιμότητα όλων των κοινωνικών ομάδων και για την αναβάθμιση του οδικού περιβάλλοντος σε οδικούς άξονες της Βέροιας, των Δημοτικών Ενοτήτων και οικισμών» υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->