Σχολεία: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη - Τι μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Σχολεία: Πόσο θα κοστίσουν φέτος τα σχολικά είδη - Τι μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση



Τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου και λίγο πριν από το πρώτο κουδούνι αυξάνεται και η κίνηση στα βιβλιοπωλεία προκειμένου οι μαθητές να προμηθευτούν τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Με...  

 
την ακρίβεια να «σαρώνει», οι γονείς θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις αγορές τους. Στο μεταξύ, στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία εξετάζεται να τεθεί σε ισχύ το «καλάθι του μαθητή». Ακόμα όμως δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα μπει ένα πλαφόν στην τιμή ορισμένων προϊόντων ή εάν θα είναι ένα εφάπαξ βοήθημα στις οικογένειες.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτη βιβλιοπωλείου που μίλησε στο OPEN, υπάρχουν ανατιμήσεις στα σχολικά είδη από τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με τον ίδιο οι ανατιμήσεις εξαρτώνται και από τα προϊόντα.

Οι μεγαλύτερες ανατιμήσεις εντοπίζονται σε μολύβια, γόμες, ξύστρες, στα γεωμετρικά όργανα λόγω και της αύξησης της τιμής του πλαστικού που χρειάζεται για να κατασκευαστούν.

Οι τιμές για τις μικρές τάξεις του Δημοτικού κυμαίνονται για μια λίστα γύρω στα 20 ευρώ και μπορούν να φτάσουν τα 30-40 ευρώ. Στο Γυμνάσιο η λίστα μπορεί να κοστίσει περίπου 50 ευρώ. Μέχρι πρότινος τα ίδια προϊόντα κόστιζαν περίπου 10-15% φθηνότερα.

πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->