Δύο κινήσεις για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα στο γραφείο - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Δύο κινήσεις για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα στο γραφείο


Συμβουλές που θα χρειαστούμε αυτές τις ημέρες

Ο ισχυρός καύσωνας αναμένεται να χτυπήσει ξανά αλλά τα νέα που έρχονται από τη βόρεια Ευρώπη και δη από τη Γερμανία μας δίνουν μια κάποια ανακούφιση.

Έτσι, η... 

 
Ένωση των δημόσιων λειτουργών υγείας BVOeGD δήλωσε αυτές τις μέρες καθώς το κύμα καύσωνα είναι αισθητό πλέον σε όλη την Ευρώπη πως και οι Γερμανοί πρέπει να υιοθετήσουν τις συνήθειες των κατοίκων των θερμότερων περιοχών της Ευρώπης, εισάγοντας στην ζωή τους την μεσημεριανή σιέστα.

Πώς θα βοηθήσει αυτό;

«Ξυπνήστε νωρίς, εργασθείτε παραγωγικά το πρωί και κάντε μία σιέστα το μεσημέρι», δηλώνει ο επικεφαλής της Ένωσης Γιοχάνες Νίσεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο RND.

Η ζέστη φέρνει κακό ύπνο

Αν και η Γερμανία δεν γνωρίζει τον καύσωνα που πλήττει την νότια Ευρώπη, οι θερμοκρασίες που επικρατούν βρίσκονται γύρω στους 35°C, ενώ ρεκόρ 38.8°C καταγράφηκε στην Βαυαρία.

«Στην σφοδρή ζέστη οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ενεργητικοί όσο υπό άλλες συνθήκες. Επιπλέον, ο κακός ύπνος λόγω της έλλειψης ψύξης την νύκτα οδηγεί σε προβλήματα συγκέντρωσης», εξηγεί ο Γιοχάνες Νίσεν.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας Καρλ Λάουτερμπαχ δήλωσε ότι η σιέστα δεν είναι κακή ιδέα, «αλλά οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να το διαπραγματευθούν αυτό μαζί».

Πώς θα παραμείνεις δροσερή

Ο Γιοχάνες Νίσεν ζητάει επίσης «περισσότερους ανεμιστήρες και ελαφρύτερο ντύσιμο, ακόμη και αν ο ενδυματολογικός κώδικας του γραφείου δεν το επιτρέπει».

«Ένα κρύο ποδόλουτρο κάτω από το γραφείο θα ήταν επίσης μια καλή επιλογή για να παραμείνετε δροσεροί καθώς εργάζεστε από το σπίτι και φυσικά η μεσημεριανή σιέστα», λέει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->