Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη

Συνελήφθη μία γυναίκα που παραλάμβανε τα χρήματα που αποσπούσαν μαζί με συνεργούς της από θύματα εξαπάτησης
Τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τους γιατρούς και ισχυρίζονταν ότι συγγενείς τους τραυματίσθηκαν σε ατύχημα
Ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά δήθεν για να χειρουργηθούν άμεσα τα συγγενικά τους πρόσωπα
Κατάφεραν να αποσπάσουν περισσότερα από 100.000 ευρώ
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας εξιχνιάστηκαν τηλεφωνικές απάτες που έγιναν το τελευταίο δίμηνο σε βάρος πολιτών, σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη.
Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, συνελήφθη για την υπόθεση προχθές (5 Αυγούστου 2023) το μεσημέρι σε περιοχή της Ημαθίας, μία αλλοδαπή γυναίκα.
Ειδικότερα, νωρίτερα της ίδιας ημέρας, συνεργός της προαναφερόμενης γυναίκας, προσποιούμενος τον γιατρό, τηλεφώνησε σε ημεδαπή γυναίκα με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο τραυματίστηκε και ζήτησε χρήματα δήθεν για να χειρουργηθεί.
Στη συνέχεια έπεισε την γυναίκα να παραδώσει τα χρήματα στη συνεργό του, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη τη στιγμή που παρέλαβε το χρηματικό ποσό των 19.830 ευρώ.
Το εν λόγω χρηματικό ποσό βρέθηκε στην κατοχή της και αποδόθηκε στην παθούσα. Επίσης στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.340 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα, το τελευταίο δίμηνο, με την ίδια μέθοδο, εξαπάτησαν ακόμη 4 πολίτες σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Κοζάνης, όπου απέσπασαν χρήματα, χρυσές λίρες και ένα κόσμημα, συνολικής αξίας 81.520 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοια αδικήματα.
Υπενθυμίζεται το από 28 Ιουλίου 2023 Δελτίο Τύπου, σχετικά με την μεθοδολογία που χρησιμοποιούν οι δράστες και συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης από τηλεφωνικές απάτες.
Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας.
(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->