Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας: Εκδήλωση για τα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας: Εκδήλωση για τα παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Βέροιας διοργάνωσε εκδήλωση στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα Βέροιας. Οι μικροί πρόσφυγες της δομής είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν στη δημιουργία της «Κουρτίνας της Αγάπης». Δόθηκαν ατομικές καρδιές σε κάθε παιδί και ζητήθηκε από την Διαπολιτισμική Μεσολαβήτρια του Κέντρου Κοινότητας Βέροιας, κα Ιωαννίδου Δήμητρα, να γράψουν ή να ζωγραφίσουν κάτι που τους κάνει ευτυχισμένους. Στη συνέχεια όλοι μαζί ένωσαν «τις καρδιές της ευτυχίας τους» και δημιούργησαν την «Κουρτίνα της Αγάπης».
Μία ακόμη δημιουργική δράση που έλαβε χώρα στην εν λόγω εκδήλωση ήταν το «Δέντρο της Ζωής». Την συγκεκριμένη δράση επιμελήθηκε η Κοινωνιολόγος του Κέντρου Κοινότητας, κα Μπαϊρακταρίδου Μελίνα. Η κα Μελίνα εξήγησε στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετείχαν στην δράση το νόημα του «Δέντρου της Ζωής». Οι ρίζες και ο κορμός συμβολίζουν τις βάσεις και τις αξίες που θα παραμείνουν μαζί μας για το υπόλοιπο της ζωής μας. Τα κλαδιά συμβολίζουν τις αποφάσεις και τις επιλογές που κάνουμε σε όλη μας τη ζωή, όλα τα εμπόδια που ξεπερνάμε και τη μάθηση που παίρνουμε από αυτό. Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν τα μοτίβα που είχε ετοιμάσει η κα Μελίνα και έφτιαξαν ένα πολύχρωμο δέντρο. Φυσικά από την εκδήλωση δεν έλειψε ο χορός και το καραόκε σε όλες τις γλώσσες. Τα παιδιά γνώριζαν αρκετά καλά ελληνικά και έτσι η εκδήλωση κύλισε πολύ όμορφα. Η Δομή γέμισε χαμόγελα και χρώματα.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία «OHONOS SNACK Α.Β.Ε.» για την χορηγία της με γαριδάκια και την κα Φρόσω και την κα Βίκυ που εξασφάλισαν πίτες και κουλουράκια για την εκδήλωσή μας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Μπατσαρά Γεωργία, η Διευθύντρια της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας-Παιδείας-Πολιτισμού, κα Δούκα Αναστασία, οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας, κα Πανάγου Κατερίνα και κα Τσαλαμπάνα Χρύσα, η προπτυχιακή φοιτήτρια κα Παπαδίνα Γεωργία, το προσωπικό της Δομής ο κ. Νταλής Λάζαρος (Διοικητικός), η κα Μενέλογλου Χρυσή (Reception Assistant Case Management), το προσωπικό της ΜΚΟ «ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ», οι Παιδαγωγοί της Δομής και η Εθελόντρια μας η κα Βίκυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->