Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Κυριακή 9 Ιουλίου 2023

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέραΗ ποσότητα νερού που πρέπει να πίνει κάποιος καθημερινά εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Δηλαδή, το νερό που πρέπει να καταναλώνει κάποιος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη φυσική δραστηριότητα και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, ένας γενικός κανόνας... 


 

είναι ότι συνίσταται η κατανάλωση περίπου 2 λίτρων (ή 8 ποτήρια των 250 ml) νερού την ημέρα.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτή η ποσότητα είναι απλώς μια γενική κατευθυντήρια γραμμή και μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου. Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται περισσότερο νερό λόγω αυξημένης δραστηριότητας, θερμού κλίματος ή ιδιαίτερων παραγόντων που έχουν να κάνουν με την υγεία τους.

Είναι σημαντικό επίσης να “ακούτε” το σώμα σας. Όταν αισθάνεστε δίψα, αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας χρειάζεται ενυδάτωση, οπότε προσπαθήστε να πίνετε νερό για να ικανοποιήσετε αυτή την ανάγκη.

Τέλος, σημειώστε ότι η κατανάλωση της προτεινόμενης ποσότητας νερού πρέπει να συνδυάζεται με έναν υγιεινό τρόπο ζωής γενικά, συμπεριλαμβανομένης μιας ισορροπημένης διατροφής και φυσικής άσκησης.

Το καλοκαίρι πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό;

Ναι, το καλοκαίρι είναι συνήθως πιο θερμό από ό,τι οι υπόλοιπες εποχές του έτους, επομένως υπάρχει ανάγκη για επιπλέον ενυδάτωση. Οι υψηλές θερμοκρασίες, η υγρασία και οι αυξημένες δραστηριότητες τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη εφίδρωση και απώλεια υγρών από το σώμα.

Για να αντισταθμίσετε αυτήν την απώλεια υγρών και να διατηρήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο, καλό είναι να πίνετε ακόμη περισσότερο νερό το καλοκαίρι. Δηλαδή, μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε την ποσότητα κατανάλωσης νερού πέραν των 2 λίτρων, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Επιπλέον, εάν εκτελείτε δραστηριότητες που προκαλούν αύξηση της εφίδρωσης, όπως γυμναστική ή αθλήματα στον ήλιο, θα πρέπει να αυξήσετε ακόμη περισσότερο την κατανάλωση νερού.

Επίσης, όταν διαπιστώνετε σημάδια αφυδάτωσης, όπως δίψα, ξηρότητα του στόματος, αδυναμία, ζάλη και σκούρα ούρα, και προσπαθήστε να πίνετε νερό τακτικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας για να διατηρήσετε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->