Για να μην σε «κάψει» ο λογαριασμός: Αυτές είναι οι συσκευές που «καίνε» το περισσότερο ρεύμα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

Για να μην σε «κάψει» ο λογαριασμός: Αυτές είναι οι συσκευές που «καίνε» το περισσότερο ρεύμα
Αν τις βγάλεις από τη πρίζα έχει ελπίδες να σου έρθει ο λογαριασμός πιο λίγος τον επόμενο μήνα

Την ώρα που οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι πολύ υψηλοί, θα πρέπει να προσέχουμε τα πάντα, ακόμη και... 


 

τις συσκευές που είναι απλά στη πρίζα, προκειμένου να κάνουμε όση περισσότερη οικονομία γίνεται.

Μπορεί να σου ακούγεται παράξενο αλλά όμως ακόμη και οι συσκευές που παραμένουν στη πρίζα καταναλώνουν αρκετό ρεύμα ημερησίως. Έτσι καλό είναι να γνωρίζεις ποιες είναι αυτές έτσι ώστε να τις βγάλεις από την πρίζα όταν δεν τις χρησιμοποιείς.

Έτσι θα έχεις πιο φτηνό λογαριασμό ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση, βγάζοντας τις συσκευές από την πρίζα αξίζει τον κόπο: μια απότομη αύξηση της τάσης του ρεύματος μπορεί να κάψει τις ηλεκτρικές συσκευές ολόκληρου του σπιτιού σας.

Τρόπους να κρατήσουν χαμηλά τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αναζητούν οι καταναλωτές, που συχνά αναρωτιούνται πόσο ρεύμα «καίει» το πλυντήριο κι αν το πιστολάκι μαλλιών αυξάνει τις κιλοβατώρες, σε μια προσπάθεια να βρουν λύσεις εξοικονόμησης.

Υπάρχει τρόπος να εξοικονομήσεις ρεύμα, αρκεί να ξέρει ποιες συσκευές καίνε πολύ. Αν τις βγάλεις από τη πρίζα έχει ελπίδες να σου έρθει ο λογαριασμός πιο λίγος τον επόμενο μήνα.

Για αρχή πρέπει να ξέρεις ποιες είναι αυτές οι συσκευές έτσι ώστε να τις απενεργοποιήσεις εντελώς, γιατί ακόμη κι όταν βρίσκονται σβηστές στην πρίζα, καίνε ρεύμα.

Ένα από τα «μυστικά» για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπως λέει, που ωφελεί την τσέπη αλλά και το περιβάλλον, είναι να μην αφήνουμε τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατάσταση stand by (τηλεοράσεις, υπολογιστές) και τους φορτιστές στη πρίζα.

Δες ποιες είναι οι συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα ακόμη κι όταν είναι stand by:

  1. Θερμοσίφωνας: 3.000 – 5.500W
  2. Φούρνος: 2.000 – 4.000W
  3. Αερόθερμο: 2.000 – 3.000W
  4. Πιστολάκι μαλλιών: 1.800 – 2.500W
  5. Μάτι κουζίνας: 1.500 – 2.000W
  6. Βραστήρας: 1.200 – 3.000W
  7. Πλυντήριο πιάτων: 1.200 – 1.500W
  8. Σίδερο: 1.000 – 2.000W

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->