Εξαπατούσαν επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίας με πρόσχημα τα αναπτυξιακά προγράμματα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023

Εξαπατούσαν επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίας με πρόσχημα τα αναπτυξιακά προγράμματα

 Στη φάκα της αστυνομίας...  


 

Θεσσαλονίκης έπεσαν δυο 64χρονοι που είχαν στήσει κύκλωμα απάτης, παραπλανούσαν επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίας με πρόσχημα τα αναπτυξιακά προγράμματα, τους αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και γίνονταν καπνός.

Έρευνα του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης αποκάλυψε απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ, με θύματα επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, στους οποίους οι δυο επιτήδειοι υπόσχονταν την ένταξή τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, τους έπαιρναν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη… βοήθειά τους και μετά εξαφανίζονταν.

Ως «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης απάτης συνελήφθησαν δύο 64χρονοι (ο ένας εξ αυτών είναι πολιτικός μηχανικός). Εις βάρος τους ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης απήγγειλε κακουργηματική δίωξη και τους παρέπεμψε να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.
Αναζητείται ένας συνεργάτης τους

Σύμφωνα με τη δίωξη που τους ασκήθηκε, οι δυο απατεώνες δρούσαν από το 2013, ενώ τα θύματά τους είναι 13. Για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 48χρονου συνεργού τους που αναζητείται.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι απέσπασαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους βοηθήσουν να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα. Προκειμένου δε, να γίνουν πιστευτοί, παρουσίαζαν εκτυπώσεις από δημόσια υπηρεσία, στις οποίες εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους, ο ένας από τους δύο 64χρονους.

«Η συνολική λεία που κατάφεραν και απέσπασαν από τους παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.989.205 ευρώ», όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη των δύο 64χρονων ξεκίνησε, όταν την περασμένη Τετάρτη επιχείρησαν να αποσπάσουν 1.600 ευρώ από θύμα τους.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, όπως επίσης στο γραφείο του μηχανικού και σε ένα όχημα βρέθηκαν πλήθος φακέλων με διάφορα έγγραφα (φορολογικά, τραπεζικά, τοπογραφικά), ψηφιακά αρχεία και έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.

Οι ίδιοι προανακριτικά φέρονται να αρνήθηκαν την εις βάρος τους αποδιδόμενη απάτη και, μεταξύ άλλων, έκαναν λόγο για νόμιμες αμοιβές που εισέπρατταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->