Γιωτάκη:O ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Γιωτάκη:O ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΜΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Η εκλογική ετυμηγορία της 21η Μαΐου δημιουργεί έντονο προβληματισμό παρόλα αυτά είναι απολύτως σεβαστή.
Δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας: Το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, όχι διαμαρτυρίας καθώς είναι ο βασικός εκφραστής της προοδευτικής παράταξης. Είναι το κόμμα που η ενίσχυση και η νίκη του σημαίνει πάντα νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης και της δημοκρατίας έναντι του αυταρχισμού.
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε ότι τούτη την ώρα χρειάζεται μεγαλύτερη συσπείρωση και σεμνότητα, μπροστά στην ψήφο του ελληνικού λαού και όχι η επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα.
Μετά τη δεύτερη κάλπη θα γίνει η συνολική αποτίμηση με την άνεση και τον χρόνο και τη διάρκεια που πρέπει να γίνει. Αυτό που τώρα επείγει ενόψει της νέας αναμέτρησης, της πιο κρίσιμης, είναι να δούμε και να λάβουμε σοβαρά υπόψη κάποια βασικά συμπεράσματα από το μήνυμα της κάλπης.
Και για να λάβουμε υπόψη κάποια βασικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα της κάλπης, οφείλουμε πρώτα να δώσουμε κάποιες απαντήσεις, να επιχειρήσουμε να δώσουμε κάποιες απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα. Γιατί συνέβη αυτό το αποτέλεσμα; Γιατί δεν το καταλάβαμε; Ποιες κοινωνικές μεταβολές έχουν συμβεί, έχουν επέλθει στην ελληνική κοινωνία; Ποια λάθη έγιναν και οι αναποφάσιστοι πήγαν μαζικά στην κάλπη της ΝΔ και όχι στη δική μας;
Η πρώτη αιτία, είναι ότι τελικά η ΝΔ κατάφερε να επιβάλει την δική της ατζέντα στην προεκλογική αντιπαράθεση: την ατζέντα του φόβου.
Η δεύτερη αιτία ήταν η ήττα της απλής αναλογικής και ταυτόχρονα μια ήττα της στρατηγικής μας για την απλή αναλογική. Και αυτό βοήθησε αφάνταστα τη ΝΔ να επιβάλει την δική της ατζέντα. Αυτό ήταν το στρατηγικό ρήγμα μέσα από το οποίο πέρασε το αφήγημα περί σταθερότητας.
Η τρίτη αιτία είναι η εικόνα του κόμματος. Δεν ήταν μια εικόνα που εξέπεμπε συνοχή, ευθύνη, συγκρότηση. Οι άστοχες δημόσιες τοποθετήσεις ακόμα και τις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές, οι παλινωδίες, το έλλειμμα υπευθυνότητας, ακόμα και αντίληψης του πόσο καχύποπτο ήταν το εκλογικό σώμα απέναντί μας, πόσο ρευστό και ευμετάβλητο, μας κόστισαν ακριβά.
Επίσης, η προεκλογική μας καμπάνια δεν στάθηκε στο ύψος των απαιτήσεων. Δεν αναδείξαμε βασικά στοιχεία του προγράμματός μας. Το 4πτυχο αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, Δίκαιο & αποτελεσματικό Κράτος δεν έγινε κτήμα της Κοινωνίας αλλά επισκιάσθηκε από το αδιέξοδο λόγω απλής αναλογικής και την πιθανότητα ακυβερνησίας.
Διανύσαμε μια δύσκολη ιστορική διαδρομή από το 2015. Καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να σταθούμε όρθια καταφέραμε, παρά αυτές τις μεγάλες δυσκολίες, να κρατήσουμε την κοινωνία όρθια. Με ψηλά το κεφάλι στεκόμαστε, για το έργο μας αυτό, μπροστά στις Ελληνίδες και στους Έλληνες. Αλλά με χαμηλά το κεφάλι μπροστά στην ετυμηγορία τους. Γιατί δεν καταφέραμε τελικά όσο και εάν προσπαθήσαμε, δεν καταφέραμε τελικά να αλλάξουμε όσο θα έπρεπε τους εαυτούς μας, τον τρόπο λειτουργίας μας, το κόμμα μας.
Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για το πρόγραμμά μας και για τον κίνδυνο από τη “μονοκρατοτορία” Μητσοτάκη. Η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτελεί ενίσχυση της Δημοκρατίας, αντίπαλο δέος στον αυταρχισμό και φραγμό στις νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις του.
Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μου στην Ημαθία που με τίμησαν με τη ψήφο τους και να τους διαβεβαιώσω ότι η στήριξη τους μου δίνει την δύναμη να συνεχίσω να παλεύω για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Θα είμαι δίπλα τους.
Ανήκω σε μια Παράταξη που έχει μάθει να δίνει αγώνες. Θα τη δώσουμε αυτή τη μάχη για να την κερδίσουμε. Και θα τα καταφέρουμε.
Φανή Γιωτάκη
Δικηγόρος-Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->