Τέσσερα μυστικά των ανθρώπων που δουλεύουν καλά κάτω από πίεση - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Τέσσερα μυστικά των ανθρώπων που δουλεύουν καλά κάτω από πίεσηΊσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν άνθρωποι που δουλεύουν άψογα ακόμα και κάτω από πίεση. Αν εσείς δεν τα καταφέρνετε πολύ καλά, μπορείτε να διαβάσετε τι κάνουν αυτά τα άτομα σε στιγμές μεγάλης έντασης και πίεσης.

Αυτοί...

 
οι άνθρωποι μπορούν να χειριστούν το άγχος σαν πρωταθλητές. Ποιο είναι το μυστικό τους; Τι τους κάνει να διαφέρουν από εμάς τους υπόλοιπους που πανικοβαλλόμαστε και αγχωνόμαστε;

Εδώ είναι 4 «μυστικά» τους.


1) Μπορούν να προβλέψουν τα εμπόδια

Μέρος της διαχείρισης μιας χαοτικής κατάστασης είναι η ικανότητα να προβλέπεις τι πρόκειται να συμβεί.

Εντάξει, ίσως όχι κυριολεκτικά, αλλά υπάρχει πάντα αυτό το παιχνίδι πιθανών σεναρίων στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους.

Και το καλύτερο είναι ότι οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση έχουν πάντα ένα σχέδιο Β (ακόμα και Γ και Δ) για αυτά τα πιθανά εμπόδια. Το παν είναι να είσαι προετοιμασμένος.

Το θέμα είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν συνηθίσει στην πίεση έγιναν έτσι επειδή έμαθαν πώς να προετοιμάζονται για πιθανές προκλήσεις.

2) Δεν φοβούνται την αβεβαιότητα

Ναι, οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση μπορούν να προβλέψουν τα εμπόδια. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς – παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, δεν θα μπορέσουμε να προβλέψουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μια κατάσταση.

Για τους περισσότερους από εμάς, η αβεβαιότητα είναι κάτι που μας κάνει να φοβόμαστε. Εξάλλου, δεν είναι καλό όταν δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί. Πάρα πολλοί από εμάς παραλύουμε, ειδικά όταν χρειάζεται να πάρουμε αποφάσεις, εξαιτίας αυτού του φόβου.

Αλλά για όσους μπορούν να διαχειριστούν την πίεση, η αβεβαιότητα δεν είναι πρόβλημα. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τον φόβο του ”τι μπορεί να συμβεί”. Πρέπει να βρουν λύσεις!

Έτσι, όταν κάποιος τους ρωτήσει, «Τι νομίζετε ότι θα συμβεί εδώ;», μπορούν να σηκώσουν τους ώμους τους και να πουν, «Λοιπόν, θα μάθουμε σύντομα!» με εμπιστοσύνη που προκαλεί δέος.

3) Είναι πολύ ευέλικτοι

Όπως ανέφερα παραπάνω, ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε, τα πράγματα δεν θα πάνε πάντα όπως πρέπει.

Αλλά όσο είστε ευέλικτοι, θα είστε εντάξει. Αυτό κάνουν οι άνθρωποι που ευδοκιμούν υπό πίεση.

Όταν εμφανίζονται οδοφράγματα, αυτοί οι άνθρωποι απλώς εγκαταλείπουν τα σχέδια και τις προσδοκίες τους και προσαρμόζονται στην κατάσταση. Είναι πάντα ανοιχτοί σε νέες ιδέες και προσεγγίσεις που θα τους οδηγήσουν στους στόχους τους.

4) Είναι αισιόδοξοι (και το μεταδίδουν)

Τέλος, ένα ακόμα χαρακτηριστικό που έχουν όσοι λειτουργούν καλά υπό πίεση, είναι ότι είναι απίστευτα αισιόδοξα.

Έχουν αυτή τη ζωηρή, θετική συμπεριφορά, και την μεταδίδουν σε όλους τους γύρω τους.

Είναι πολύ καλή στάση, γιατί διαφορετικά πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις όλη την πίεση και τις καμπύλες που σου ρίχνει η ζωή;

πηγή: itspossible.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->