«Οι γυναίκες της Ημαθίας μίλησαν – Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου» - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

«Οι γυναίκες της Ημαθίας μίλησαν – Μεγαλειώδης συγκέντρωση του Απόστολου Βεσυρόπουλου»

Με μια πολυπληθή συγκέντρωση, αφιερωμένη στις γυναίκες της Ημαθίας και στην οικογένεια, ο Υφυπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος μπήκε στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου.
Εκατοντάδες γυναίκες, από όλη την Ημαθία, κατέκλυσαν το χώρο της Ελιάς στη Βέροια και έστειλαν το δικό τους μήνυμα.
Ένα μήνυμα στήριξης του κ. Βεσυρόπουλου, ένα μήνυμα ανανέωσης της εμπιστοσύνης τους στη Νέα Δημοκρατία.
«Οι γυναίκες της Ημαθίας είναι εδώ. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής σας παρουσίας» ξεκίνησε, καταχειροκροτούμενος, την ομιλία του ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.
Στην ομιλία του, ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε ξεχωριστά:
- στην εργαζόμενη μητέρα που χρειάζεται στήριξη,
- στη συνταξιούχο, που, όπως ανέφερε, πρέπει να δει και πάλι μετά από χρόνια βελτίωση του εισοδήματος της,
- στη νέα κοπέλα που θέλει να δουλέψει, να δημιουργήσει, να κάνει οικογένεια.
Αναφέρθηκε σε πολιτικές που υλοποιήθηκαν την πρώτη τετραετία, όπως:
- Στο επίδομα γέννας 2 χιλιάδων ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.
- Στην υλοποίηση του εθνικού προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη από τον καρκίνο του μαστού, με δωρεάν εξέταση για όλες τις γυναίκες από 50 έως 69 ετών.
Πάνω από 40.000 ψηφιακές μαστογραφίες έχουν πραγματοποιηθεί δωρεάν στο πλαίσιο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
- Στη μείωση των φόρων και την αύξηση κατά 1.000 ευρώ του αφορολόγητου για κάθε προστατευόμενο τέκνο.
- Στην αύξηση του αριθμού των παιδιών που φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών κατά 30.000.
- Στην υλοποίηση της παροχής του «πρώτου ενσήμου» για τις νέες γυναίκες 18-29 ετών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τη νέα τετραετία και τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνουν τη γυναίκα και την οικογένεια, όπως:
- Στη νέα αύξηση του αφορολόγητου ορίου κατά 1000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά.
- Στην αύξηση του επιδόματος μητρότητας για τις γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες και τις αγρότισσες από τους 4 στους 9 μήνες, με παράλληλη αύξηση και του ποσού που θα λαμβάνουν, από τα 150 έως τα 200 ευρώ που παίρνουν σήμερα.
- Στη νέα αύξηση στις συντάξεις κατά 3-4% από την 1η Ιανουαρίου 2024.
- Στην αύξηση κατά 50.000 των θέσεων για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας και στην παράλληλη υλοποίηση του προγράμματος «Νταντάδες της γειτονιάς» μέσα από το οποίο θα φιλοξενούνται 40.000 παιδιά σε σπίτια από πιστοποιημένες γυναίκες που ταυτόχρονα θα αποκτήσουν και ένα εισόδημα
- Στη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας παιδικών σταθμών ως τις 17.30 μ.μ. για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενες μητέρες.
- Στη δημιουργία 150 νέων Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
- Στη διάθεση 1,8 δις ευρώ σε συνολικά 137.000 νέους δικαιούχους έως 39 ετών μέσα από τη στεγαστική πολιτική «Σπίτι μου» που περιλαμβάνει φθηνά στεγαστικά δάνεια για να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι.
- Στην επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου της μήτρας, του παχέος εντέρου, των καρδιαγγειακών κινδύνων καθώς και των προληπτικών εξετάσεων σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.
- Στην ενίσχυση των ολοήμερων σχολείων που λειτουργούν μέχρι τις 18.00 μ.μ. με ουσιαστικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης, ώστε το πρόγραμμα των παιδιών να εναρμονίζεται καλύτερα με τις ανάγκες των εργαζόμενων γονέων.
«Στις 21 Μαΐου αποφασίζουμε ώστε η χώρα να παραμείνει στο δρόμο της σταθερότητας, της προόδου και της ανάπτυξης. Υπάρχει μία και μόνο επιλογή: Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.
Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη πολιτική δύναμη που στηρίζει την οικογένεια και τη γυναίκα. Σας ζητώ και πάλι μια καθαρή και ισχυρή εντολή. Η Ημαθία Ψηλά» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βεσυρόπουλος μέσα σε ιδιαίτερα θερμές εκδηλώσεις από τις συγκεντρωμένες γυναίκες της Ημαθίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->