Οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ δε μπορεί να παραπέμπονται διαρκώς στις καλένδες. Εκσυγχρονισμός άμεσα - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ ΒΕΡΟΙΑ -ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Τετάρτη 3 Μαΐου 2023

Οι αλλαγές στον ΕΛΓΑ δε μπορεί να παραπέμπονται διαρκώς στις καλένδες. Εκσυγχρονισμός άμεσα


Η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει και επιβάλει προσαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ στα νέα δεδομένα. Ξεκάθαρος και σύγχρονος Κανονισμός, με διαφανή διαδικασία αποζημίωσης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δρομολόγησε την διαδικασία και έφτασε μέχρι και την προκήρυξη της αναλογιστικής μελέτης, που θα αποτύπωνε τις αλλαγές που απαιτούνται. Με προβλέψεις για τις νέες καλλιέργειες και τα πάγια αιτήματα γεωργών και κτηνοτρόφων για διεύρυνση των ζημιογόνων αιτίων.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε την διαδικασία και μένοντας συνεπής στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της, την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των πελατειακών σχέσεων, της εξυπηρέτησης ημετέρων, επέλεξε να παραχωρήσει την ασφαλιστική κάλυψη σε ιδιώτες. Οι ιδιώτες έκριναν ασύμφορη την παραπάνω επένδυση και ο ΕΛΓΑ παρέμεινε ως είχε. Τα αποτελέσματα αυτών των επιλογών τα ξαναζήσαμε την περσινή χρονιά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεσμεύεται για τις παρακάτω αλλαγές, άμεσα:
• Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης στο επίπεδο της διμερούς χρηματοδότησης (όσα εισπράττει από ασφαλιστικές εισφορές, άλλα τόσα θα συνεισφέρει ο κρατικός προϋπολογισμός).
• Δημιουργία Ταμείου Κρίσης, με ευρωπαϊκά κονδύλια, για κάλυψη ζημιών εκτός ασφάλισης ΕΛΓΑ και ΚΟΕ, λόγω κλιματικής κρίσης.
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για κάλυψη κενών θέσεων.
• Αλλαγή κανονισμού ασφάλισης με βάση τα δεδομένα των αναλογιστικών μελετών.
• Θεσμοθέτηση ελαφρύνσεων σε αυτούς που δεν παθαίνουν ζημιές συχνά (bonus malus), για πιο δίκαιες εισφορές.
• Ενιαίο ασφάλιστρο για τις βασικές καλύψεις και επιπλέον προαιρετική ασφάλιση λόγω επικινδυνότητας ή ειδικών συνθηκών.
• Θεσμοθέτηση προκαταβολών σε μεγάλες ζημιές.
• Εξέταση συμψηφισμού εισφορών και αποζημιώσεων σε μεγάλες ζημιές και συνεπείς ασφαλισμένους.
• Ένταξη της κτηνοτροφίας στο υπομέτρο 5.1 με χορήγηση εμβολίων και μεθόδων προστασίας από άγρια ζώα.
Απευθύνω κάλεσμα στις Αγρότισσες και τους Αγρότες της Ημαθίας, στις 21 Μαΐου να στηρίξουν με την ψήφο τους την δουλειά τους. Να βάλουμε τέλος στις δυσλειτουργίες του ΕΛΓΑ, στις καθυστερημένες και προβληματικές καταβολές αποζημιώσεων. Να προχωρήσουμε στον άμεσο εκσυγχρονισμό του.
Φρόσω Καρασαρλίδου
Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->