Ρεύμα: Νέες χαμηλότερες χρεώσεις το Δεκέμβριο – Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι και πως διαμορφώνονται οι τιμές - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ρεύμα: Νέες χαμηλότερες χρεώσεις το Δεκέμβριο – Τι ανακοίνωσαν οι πάροχοι και πως διαμορφώνονται οι τιμές

 Νέες χαμηλότερες χρεώσεις για τα τιμολόγια στο ρεύμα, που θα αφορούν τον Δεκέμβριο, ανακοίνωσε η ΔΕΗ λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ενώ το ίδιο έκαναν και οι υπόλοιποι πάροχοι ρεύματος.

Τις... 


 

επόμενες ημέρες αναμένεται το υπουργείο Ενέργειας να προχωρήσει στην ανακοίνωση των επιδοτήσεων οι οποίες και αυτές θα είναι ελαφρά χαμηλότερες, χωρίς ωστόσο να αλλάζουν σε κάτι τις τελικές χρεώσεις στο ρεύμα που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές.

Έτσι η τιμή της KWh εκτιμάται ότι θα παραμείνει στα επίπεδα των 15,9 λεπτών, για χρεώσεις έως και 500 KWh τον μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι περιορίζεται ακόμη περισσότερο να υπάρξει «αιμορραγία» από τον κρατικό κορβανά, αφού σχεδόν το σύνολο της επιδότησης θα προέλθει από τα χρήματα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης.

Η χονδρική τιμή του ρεύματος τις τελευταίες ημέρες κινείται οριακά μεν πάνω από τα 200 ευρώ η MWh αλλά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Η σημερινή τιμή είναι στα 225 ευρώ. Σε ανάλογα επίπεδα βρίσκονται οι χονδρικές τιμές και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι νέες χρεώσεις

Πιο συγκεκριμένα η νέα χρέωση της ΔΕΗ για το οικιακό τιμολόγιο διαμορφώνεται στα 38 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις μέχρι 500 κιλοβατώρες (1η κλίμακα κατανάλωσης) και στα 39,2 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 500 κιλοβατώρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι αντίστοιχες χρεώσεις της ΔΕΗ για τον μήνα Νοέμβριο ήταν 39,7 λεπτά του ευρώ για την 1η κλίμακα κατανάλωσης και 40,9 λεπτά του ευρώ για την 2η κλίμακα κατανάλωσης.

Η Elpedison ανακοίνωσε χρέωση 35 λεπτά ανά KWh για το πρόγραμμα «Electricity Home Day» από 38 λεπτά τον Νοέμβριο.

Τέλος να σημειωθεί ότι σε σχέση με τον Σεπτέμβριο που είχαν καταγραφεί η υψηλότερες τιμές, η μείωση ανέρχεται σε πάνω από 50%, ενώ σημαντικά χαμηλότερες είναι και σε σχέση με τον Αύγουστο όταν και ανακοινώθηκε το νέο σύστημα τιμολόγησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->