Εφορία: Έρχονται πρόστιμα για ελέγχους που έγιναν από το… 2018 - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Εφορία: Έρχονται πρόστιμα για ελέγχους που έγιναν από το… 2018


eforia_eurokinissi
Βροχή προστίμων από την εφορία που στέλνει χιλιάδες πράξεις Επιβολής Προστίμων (Π.Ε.Π.) για ελέγχους που έγιναν τα έτη 2018, 2019, 2020 και 2021 και αφορούσαν σε περιπτώσεις μη έκδοσης αποδείξεων.

Πρόκειται για πρόστιμα που αφορούν σε επιτόπιους ελέγχους, όπου οι φορολογούμενοι και δη οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν διαπράξει παραβάσεις που αφορούν στη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στέλνει, με τη διαδικασία τους επείγοντος, πρόστιμα που εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό! Μάλιστα, η έκδοση και η κοινοποίηση των εκκρεμών αυτών Π.Ε.Π. πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Με την ηλεκτρονική αποστολή των ειδοποιητηρίων για την επιβολή των προστίμων (με την κοινοποίηση των Π.Ε.Π.), οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που βρέθηκαν να έχουν διαπράξει τις παραβάσεις θα καλούνται να καταβάλουν τα ποσά των προστίμων αυτών εφάπαξ έως και την 30ή μέρα μετά την κοινοποίησή τους.

Αν δεν πληρώσουν τα ποσά των προστίμων εμπρόθεσμα, εντός του 30ημέρου, αυτά θα καταστούν ληξιπρόθεσμα και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. θα μπορούν να τα διεκδικήσουν με την επιβολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, δηλαδή με την επιβολή κατασχέσεων σε εισπράξεις από τρίτους, σε ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->