Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας οι ταμειακές μηχανές και τα POS - Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Breaking

Newsima.gr ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΗΜΑΘΙΑ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας οι ταμειακές μηχανές και τα POS

 


Στο “ψηφιακό μάτι” της Εφορίας βρίσκονται  οι ταμειακές μηχανές  και τα POS. 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής  ρίχνει η ΑΑΔΕ  τις μεγάλες  μεταρρυθμίσεις που προωθεί για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών και των POS με την Εφορία.

Πρόκειται για τα έργα που εντάχθηκαν στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και με βάση  το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί  έως τον Ιούνιο του 2024 σταδιακά θα γίνει η διασύνδεση 500.000  ταμειακών μηχανών με τα POS, την αναβάθμιση  φορολογικών μηχανισμών και τη εγκατάσταση  50.000 τερματικών  αποδοχής  καρτών σε νέες κατηγορίες  επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω μεταρρυθμίσεις εντάχθηκαν στον δεύτερο πυλώνα των έργων του “Ελλάδα 2.0” στο πεδίο  της Ψηφιακής  Μετάβασης με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται  στα 162, 400.000 ευρώ. Στόχος  της εφαρμογής  είναι η διασφάλιση  ότι τα έσοδα των επιχειρήσεων που εισπράττονται  μέσω των POS  θα εγγράφονται και στα βιβλία της επιχείρησης.

Μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση όλα τα στοιχεία  μιας επιχείρησης, όλα τα στοιχεία  μιας επιχείρησης θα αποστέλλονται  αυτομάτως  στις τράπεζες  και στην Εφορία. Δηλαδή μόλις πραγματοποιείται μια συναλλαγή, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός θα ενημερώνεται για τις αποδείξεις  και για τις εισπράξεις προκειμένου μια επιχείρηση να μην μπορεί  να βάζει  στα ταμεία  άλλο ποσό αυτό που αναγράφεται  στην απόδειξη. Στο στόχαστροτης Εφορίας έχουν μπει εδώ και καιρό  τα POS εξωτερικού.  Έχει διαπιστωθεί πως αρκετές επιχειρήσεις  έχουν ανοίξει τραπεζικό  λογαριασμό σε χώρα  εκτός Ελλάδας και παρότι εκδίδεται απόδειξη τη οποία παίρνει στα χέρια του ο πελάτης  πληρώνοντας ακόμη με κάρτα, τα χρήματα πιστώνονται στο εξωτερικό μέσω POS που δεν ανήκει σε ελληνική τράπεζα και δεν μπορεί να ελεγχθεί  από τις Αρχές της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε

-->